Nieuwe zoekfunctie: rethinking het zoeken en boeken van vliegtickets

De nieuwe zoekfunctie is live gegaan! Gezamelijk met een nieuw homepage redesign is onze website in een nieuw jasje gestoken. Het lanceren van een zoekfunctie is wat ons betreft een logische stap en een gezonde evolutie van PaperFlies.com. We wisten al vanaf het begin dat deze functie ooit zou komen, de vraag was alleen wanneer. We blijven wel trouw aan ons “inspiratie” concept door middel van hoge resolutie foto’s en een full-screen ervaring.

Het nieuwe concept

Tijdens het ontwerpen van de zoekfunctie stonden gebruiksvriendelijkheid en eenvoud centraal. Het moest beter dan de huidige, traditionele vliegticketaanbieders. Daarom hebben we de gehele ervaring van een vliegticket zoeken en boeken op de schop genomen.

New York Vliegtickets zoekfunctie

In veel opzichten is de manier waarop je een vliegticket zoekt en boekt altijd hetzelfde. Je zoekt, vind en boekt. Je kunt je dus vooral onderscheiden in de manier waarop je dit presenteert. Gebruiksvriendelijkheid combineren met een strak design is wat we wilden bereiken. Ons idee was om elk element van de traditionele vliegticket boekingsites te pakken en deze te verbeteren. Neem bijvoorbeeld de zoekbalk op de homepage. Deze is eenvoudig te gebruiken en overzichtelijker doordat alle velden op één lijn staan en er omheen rust is gecreëerd. Ook de kalendertjes waarin je de reisdata selecteert zijn verbeterd waardoor de ervaring intuïtiever wordt.

In het overzichtscherm zijn de grootste veranderingen te vinden. Er is gekozen voor compacte vluchtschema’s waardoor je in één oogopslag veel informatie tot je kunt nemen en een goede beslissing kunt maken. We geven je een advies op basis van de beste prijs, overstaptijd en reisduur. De vluchtschema’s zijn ingedeeld in een tabel waardoor je ook nog eens makkelijk kunt sorteren op deze categorieën.

Over de komende periode zullen we nog veel extra functies blijven toevoegen zodat de zoekfunctie alleen maar krachtiger zal worden. Ook lanceren we binnenkort weer een nieuw product volledig gebaseerd op inspiratie (vergelijkbaar met onze huidige tegels op de homepage), hiermee kunnen we jullie nog beter inspireren!

Zoek hier naar vliegtickets!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies