Er zijn maar weinig mensen die vrolijk worden van een lange vlucht.  Door ontwikkelingen in de luchtvaart wordt het steeds makkelijker om lange vluchten uit te voeren en biedt Emirates nu al een vlucht van Dubai naar Panama aan van maar liefst 17,5 uur! Dat klinkt misschien als een verschrikking, maar met de juiste voorbereiding is die reis zo voorbij en ben je binnen no-time op je bestemming. Met deze 4 stappen ga jij zeker een relaxte vlucht tegemoet.

Stap 1: Het kiezen van een stoel

Wanneer je in de economy class reist, is het van belang na te denken over de keuze van je stoel. Zo zijn er verschillende websites waar plattegronden te vinden zijn van alle soorten vliegtuigen. Hierop wordt aangegeven welke stoelen de meeste comfort hebben. Bovendien heb je voorin het vliegtuig minder last van het geluid van de motor.

Natuurlijk hangt het ook af van je persoonlijke voorkeuren. Naast het feit dat niemand graag de middelste stoel heeft, hebben sommigen liever de stoel aan het gangpad zodat ze meer ruimte hebben en gemakkelijk naar het toilet kunnen gaan en hebben anderen liever de stoel bij het raam om tegen het raam te slapen.

Als je miles spaart, kun je deze gebruiken voor een upgrade naar de first class of business class. Hierdoor verbeter je al de stoel, het eten en de voorzieningen van de vlucht en voelt de vlucht meteen een stuk aangenamer aan. Bovendien kun je door miles te gebruik van de meeste comfort genieten én binnen je budget blijven.

 

Stap 2: Het inpakken van de handbagage

Handbagage is je wapen om die lange vlucht te verslaan. Het is dus van belang na te denken over de spullen die je mee wilt nemen in het vliegtuig. Met deze tips zet je de vlucht om van saai naar productief en relaxed:

  • Zorg ervoor dat al je apparaten zijn opgeladen en vol staan met films, boeken en muziek. Zo ben je niet afhankelijk van het entertainmentsysteem in het vliegtuig.
  • Een slaapmasker, oordopjes en een (opblaasbaar) nekkussen zijn onmisbaar wanneer je wilt slapen in het vliegtuig.
  • Let er op dat je snacks kiest die vezelrijk zijn, want vliegtuigmaaltijden hebben hier nog wel eens een tekort aan.
  • Een deken en een paar dikke sokken in plaats van schoenen maken je reis al snel comfortabeler.
  • De vloeistoffen in je handbagage zijn beperkt, dus neem alleen de belangrijkste spulletjes mee zoals een deodorant, hand/gezichtscrème, lippenbalsem en tandpasta.

Baggage

 

Stap 3: Plaatsnemen in het vliegtuig

Voordat je achterover gaat zitten, is het goed om je handbagage even te sorteren. Zo kun je er de spullen uithalen die je tijdens de vlucht gaat gebruiken (koptelefoon, boek, tablet/laptop, sokken) en deze in een aparte tas onder je stoel leggen. De rest van je spullen berg je op in de bagagevakken, zodat je tijdens de vlucht niet alleen meer beenruimte hebt, maar ook alles bij de hand hebt.

Reis je naar een bestemming in een andere tijdzone? Zet dan je horloge, telefoon en andere apparaten op de lokale tijd van de bestemming en versla die jetlag al voordat je aankomt.

Stap 4: De tijd doorbrengen

Nu je voorbereiding compleet is, is het tijd voor de vlucht zelf. Heb je ’s nachts een vlucht? Probeer dan de lokale tijden van de bestemming aan te houden, zodat je niet als een zombie het vliegtuig uitstapt. Voor een vlucht overdag kun je op je telefoon wekkers instellen om je vlucht in stukjes te hakken. Maak tijd voor films, dutjes, spelletjes, lezen en misschien wel wat werk dat gedaan moet worden. Zorg er ook voor dat je tussendoor tijd maakt om wat te stretchen om stijve spieren te voorkomen.

Misschien minder leuk, maar wel verstandig, is het vermijden van alcohol en cafeïne. Door deze drankjes raak je namelijk sneller gedehydrateerd en dat doet het vliegtuig zelf al genoeg. Zorg er dus voor dat je voldoende water blijft drinken tijdens je vlucht.

Aiplane sky

 

Klaar voor je volgende vlucht? PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.