Over de hele wereld staan pareltjes van toeristische attracties die, eigenlijk, iedereen eens gezien moet hebben. Het is niet voor iedereen mogelijk om al deze trekpleisters te bezoeken, maar we willen je in ieder geval inspireren met 7 inspirerende plekken voor jouw aankomende reizen.

1. Petra, Jordanië

Petra, licht, bergenDit mooie plaatje is een bezienswaardigheid die zeker een indruk op je zal achterlaten. Niet alleen omdat Indiana Jones en de Transformers 2 hier is opgenomen, maar ook omdat het op de UNESCO wereldergoedlijst staat. De stad Petra is door de honderden jaren heen zo goed bewaard gebleven dat je wel kan zeggen dat je door de geschiedenis loopt. De stad en zijn ornamenten zijn namelijk al in het jaar 300 voor Christus gebouwd.

2. Blue Lagoon, IJsland

IJsland, lagoon, waterNaast dat de Blue Lagoon bijna te mooi voor het oog is, is het ook nog eens heerlijk relaxen. Deze lagoon is op slechts 50 minuten rijden van Reykjavik te vinden maar is wel weer redelijk prijzig, namelijk €45. Toch met zijn 39°C en water vol met mineralen waardoor je je herboren voelt, is het zeker een aanrader.

3. Vaticaanstad, Rome

Vaticaan, sky, europaDit indrukwekkende en tevens kleinste land ter wereld is officieel in 1929 onafhankelijk verklaard. Alles aan dit “land” is imponerend. Struin bijvoorbeeld langs de kleurrijk geklede Zwitserse Garde die Vaticaanstad bewaken en bezoek meerdere bezienswaardigheden zoals de St. Pieters Basiliek en de Sixtijnse Kapel. Vaticaan  is overgoten met kunst, cultuur en geschiedenis en zeker een bezoekje waard.

4. Peak tram, Hong Kong

Hong Kong, Tram, bosDeze toeristische attractie in Hong Kong is een tegenstrijdigheid met het drukke stadsbestaan in de stad zelf. Met deze tram ga je namelijk door dichtgegroeide bostuinen heen en heb je een prachtig uitzicht van de enorme stad. Deze kabelspoorbaan duurt maar 7 minuten maar je kan tijdens deze minuten wel genieten van de prachtige skyline van Hong Kong.

5. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Bergen, groenEen waanzinnige plek om te bezoeken en zeker op de bucketlist hoort, is Machu Picchu. Deze bezienswaardigheid in Peru ligt ruim 2400 meter boven zeeniveau dus als je hoogtevrees hebt, dan is het even doorbijten. Machu Picchu is een overblijfsel van de geschiedenis van het Inca rijk. En ook al zit dit pareltje van Zuid-Amerika in de bergen, het is verrassend genoeg niet moeilijk te bereiken.

6. Cappadocia, Turkije

Turkije, luchtballon, droogCappadocia ligt op een uur rijden van de grote stad Kayseri. Dit oude koninkrijk in Turkije bestaan nu al ruim 3500 jaar en er zijn nog meerdere overblijfselen te vinden van oerbewoners en daarom nogal indrukwekkend. Cappadocia staat ook bekend om zijn vulkanische rotsformaties en zoals de foto hierboven al laat zien, deze zijn het best te bekijken vanaf de lucht. Helaas is zo’n ritje in een luchtballon al gauw €200 maar dan kan je wel 95 minuten lang genieten van het uitzicht!

7. De strip, Las Vegas

Las Vegas, Gokken, nachtlevenLast but not least: Vegas! De stad vol overweldigende lichten en natuurlijk gok halen. Deze Stad der Zonden overdrijft met alles. Overdadige luxe hotels waar alles mag, gok halen die 24/7 open zijn en enorme lichtcreaties (denk aan de Eiffeltoren en een reuzenrad). Met meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar is het er altijd één groot feest.

 Wil jij één van deze toeristische hoogtepunten een keer van dichtbij zien? Hou PaperFlies dan in de gaten. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen zodat jij nooit teveel betaald voor je vakantie.