Matt Harding, een 38-jarige man uit de Verenigde Staten, heeft misschien wel de tofste manier gevonden om geld te verdienen. Hij verdiende zijn geld namelijk een lange tijd met het maken van filmpjes waarvoor hij de wereld mocht afreizen en gaan dansen met kinderen en volwassenen uit allerlei landen.

Matt Harding

Hanoi, 2003

We duiken een paar jaar terug in de tijd, het begon allemaal in 2003. Matt was met een vriend, Brad, door Vietnam aan het reizen en stonden, zoals bijna iedereen wel eens doet, foto’s te maken in Hanoi. Op een gegeven moment stelde Brad voor om Matt een dom dansje te laten doen en het te filmen. Dit vonden ze zo grappig dat Matt besloot het overal te doen waar hij kwam. Dat bleek een goed idee, en van al zijn dansjes maakte hij één video die hij op zijn blog postte onder de naam ‘Where the Hell is Matt?’.

YouTube, 2005

Vervolgens, in 2005, merkte Matt dat een onbekende jongen zijn filmpje opgepikt had en het op YouTube had gedropt, terwijl hij zich voordeed als Matt zelf. Hij kreeg allerlei donaties en verdiende er al gauw $200 mee. “Good for him.” dacht Matt Harding en maakte er verder geen punt van.

Around the world, 2008

Uiteindelijk kreeg Matt toch zijn onbedoelde fame terug en werd benaderd door een kauwgom bedrijf, genaamd Stride, met de vraag of hij interesse had om voor hen nóg een dancing-video te maken. Stride zou alles betalen. Hier hoefde Matt Harding natuurlijk niet over na te denken en toen hij hen vroeg waar hij heen mocht gaan, antwoordde Stride met “Wherever you want to go”.

Na 14 maanden reizen en 42 bezochte landen is dit feelgood filmpje het resultaat:

Matt Harding filmpje van zijn werk

Nu vraag je je misschien af, wat heeft Stride hier voor voordeel aan? Nergens is ook maar iets van Stride te zien, geen logo en geen kauwgom. Spoort deze video je aan om een Stride kauwgom te nemen? Nee ook niet. Het lijkt bijna een reclame te zijn voor Matt Harding. Alleen op het einde is slechts 1 shot te zien waar Stride wordt bedankt. Maar, aangezien Matt’s video inmiddels meer dan 48 miljoen (!) keer is bekeken, is Stride hierdoor, “het bedrijf achter Where the Hell is Matt?”, bekender dan ooit.

Op welke plek zou jij wel willen dansen? Zoek beste dansplekken van over de hele wereld!