Elke wereldstad heeft wel één of meerdere wereldberoemde straten die een bezoekje waard zijn. Of het nu is om te winkelen, om cultuur te snuiven of om een drankje te doen. Deze straten zijn niet te missen tijdens een stedentrip of reis.

Broadway, New York

Wereldberoemde straten : Broadway NYC
Van de vele ‘Broadways’ die te vinden zijn in de VS is die van Manhattan veruit de bekendste. Dit alleen al door de vele musicals die worden vertoond in deze straat. Broadway is de oudste straat in New York die van noord naar zuid loopt.

Avenue de Champs Élysées, Parijs

Wereldberoemde straten: champs Elysees Paris
Bekend als de meest prestigieuze en breedste laan in Parijs. Dankzij de vele bioscopen, cafés en luxueuze winkels is het één van meest beroemde straten ter wereld en voor de huur betaal je meer dan €9.000,- per vierkante meter per jaar. De naam komt uit de Griekse Mythologie waar de Elyses velden de verblijfplaats van de gelukzaligen waren.

Bourbon Street, New Orleans

Wereldberoemde straten: bourbon street new orleans
Deze straat heeft de reputatie van zuipstraat dankzij de vele bars, nachtclubs en Mardi Gras festiviteiten. De naam is niet meer dan een Engelse vertaling van Calle de Borbon, wat te maken heeft met de 18e eeuwse Spaanse overheersers. De naam in tegenstelling tot de reputatie van de straat heeft dus weinig te maken met drank.

La Rambla, Barcelona

Wereldberoemde straten : la rambla barcelona
La Rambla is een bekende en populaire, ruim 1200 meter lange straat in het centrum van Barcelona. La Rambla is een brede, drukke en gezellige boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers. De Rambla is opgedeeld in vijf delen waardoor Spanjaarden ook wel spreken van ‘Las Ramblas’.

Hollywood Boulevard, Los Angeles

Wereldberoemde straten: hollywood boulevard los angeles
De enige straat in de ‘City of Angels’ die bezaaid is met sterren. Er zijn zo’n 2500 sterren te vinden die een eerbetoon vormen aan grote acteurs en artiesten. De straat werd in 1958 aangelegd en is inmiddels 2,1 km lang.

Abbey Road, Londen

wereldberoemde straten: abbey road londen
Deze straat is wereldberoemd geworden doordat de Beatles hun album uit 1969 de gelijknamige titel gaven. Op de hoes zijn de vier popsterren te zien die Abbey Road oversteken op een zebrapad. Abbey Road is verder een doodgewone straat maar Beatles fans steken nog steeds de straat over om zo in de voetsporen van hun helden te treden.

Lombard Street, San Francisco

wereldberoemde straten: lombard street san francisco
De meest bochtige straat van de wereld, voor slechts een klein stuk van de straat. Het stuk is maar één huizenblok lang maar telt acht scherpe haarspeldbochten om de vaart te minderen. Op deze straat zijn de meeste motels in San Francisco te vinden. Wanneer men met een snelheid van 8 kilometer per uur over deze straat rijdt is het goed te doen. Het is één van de meest fotogenieke straten in de stad.

Zin gekregen om op vakantie te gaan? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden vakantie aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen!