Veel mensen boeken naast hun vlucht ook hun hotel tegenwoordig online. In onze ReisMythbusters #3 zochten we eerder al uit of het goedkoper is om te boeken bij hotels zelf in plaats van via hotelboekingssites. Dit blijkt sinds kort inderdaad het geval te kunnen zijn. Ik zal je hier uitleggen waar dat door komt, welk probleem dit geeft en wat dan wel een goede manier is om hotels te zoeken.

hotels boeken, hotels zoeken, hotelzoekmachine

Vroeger konden hotelboekingssites van hotels eisen dat zij de laagste prijs en gunstigste voorwaarden voor een overnachting mochten bieden. Je kon dus het best via boekingssites zoeken en vergelijken, want zij hadden gegarandeerd de beste deals. Deze sites hadden veel macht. Sinds kort is het echter verboden voor boekingssites om afspraken te maken met hotels. Daarom mogen hotels hun kamers zelf voor lagere prijzen aanbieden. Hierdoor weet je niet meer zeker of je de beste hoteldeal gaat vinden wanneer je zoekt op hotelboekingssites.

Er is dus geen goede manier meer om hotels te zoeken. Een overnachting kan overal een andere prijs hebben, het ligt er maar net aan hoe en waar je zoekt. Je kan de overzichten van boekingssites niet meer vertrouwen op de beste aanbiedingen. Dit maakt het boeken van hotels een lastige en vervelende klus. Hier moet iets aan gedaan worden, vinden wij.

4966192554_40f4b7c5f3_b

Een oplossing voor dit probleem is een onafhankelijke hotelvergelijker. Deze vergelijker moet de prijzen van zowel boekingssites als hotels zelf meenemen. Zo heeft de vergelijker het complete aanbod aan hotels. Als je een hotel voor een goede prijs hebt gevonden word je direct doorgestuurd naar de boekingssite of het hotel om daar te reserveren. Op deze manier blijft de vergelijker inderdaad onafhankelijk en gratis. En dat is wat je nodig hebt als je op de goedkoopste manier het beste hotel voor je bestemming wil krijgen!

4212162804_6715b08956_o

PaperFlies heeft als missie om het plannen van een reis weer een gemakkelijke en leuke bezigheid te maken. Wij voelen ons daarom geroepen om zelf in actie te komen. Al een tijdje zijn we achter de schermen hard bezig om een onafhankelijke tool te ontwikkelen waarmee je gemakkelijk hotels vergelijkt. Zo helpen we je van begin tot eind met het boeken van jouw reis. Via onze website, Facebook en TwitterΒ vind je snel de beste reisdeals.