Net als met vliegtickets verschillen de prijzen van hotelovernachtingen enorm, afhankelijk van voor wanneer je ze wil. Tips voor goedkope hotels boeken zijn daarom nooit weg. Om in de intransparante hotelmarkt je weg te vinden leg ik in deze blog uit voor wanneer je het beste je hotel kan boeken.

goedkope hotels, goedkope hotels boeken, hotels vergelijken

1. Hoog- en laagseizoen

Het seizoen heeft veel invloed op hotelprijzen. Seizoen hangt af van bijvoorbeeld of er vakantie is in je bestemming, of het zomer of winter is en of het er die periode veel regent of juist droog is. Over het algemeen zijn alle soorten hotels duurder in het hoogseizoen. Houd ook rekening met andere evenementen in je bestemming zoals festivals en conferenties. Hotels hebben meestal geen korting in deze tijden.

goedkope hotels, goedkoop hotel boeken, hotels vergelijken

2. Weekenden voor zakelijke, doordeweeks voor budget hotels

Prijzen van hotelovernachtingen verschillen ook met de dag van de week. Budget hotels zijn vaak goedkoper doordeweeks, omdat deze vooral worden bezocht door studenten en citytrippers in weekenden. De wat duurdere, zakelijke hotels zijn juist goedkoper in de weekenden, omdat zakenmensen dan vrij zijn. Houd hier dus rekening mee als je een hotel boekt!

goedkope hotels, goedkoop hotel boeken, hotels vergelijken

3. Nationale vakanties

Van tevoren uitzoeken of er vakantie is in je bestemming is ook handig. De invloed die dit heeft op prijzen van kamers hangt af van het type hotel. Toeristische hotels, die in plekken zitten waar mensen naartoe gaan tijdens hun vakantie, zitten juist vol en zijn dus duur in tijdens vakanties. Zakelijke hotels zijn juist leeg en goedkoper, omdat zakelijke klanten zelf op vakantie zijn.

Wil je meer tips voor het boeken van een goedkoop hotel? Lees dan ook onze blog over wat het beste moment is om een goedkoop hotel te boeken en 4 tips voor het boeken van goedkope hotels. Je kan via de hotelzoekfunctie van PaperFlies nu bovendien ook hotels vergelijken.