Wij geloven niet dat er mensen zijn die ‘liever niet op vakantie gaan’. Iedereen wilt er wel eens even tussenuit. Even ontsnappen, een weekendje weg. Of een week. Misschien ben je wel het type voor een wereldreis. Hoe dan ook; je zal ergens moeten beginnen en dus moet er een vliegticket worden aangeschaft.

Zuchtend en steunend vragen mensen zich vaak af waarom vliegtickets zo duur zijn. Waar betaal je nou eigenlijk voor als je weer een paar honderd euro moet neerleggen om ergens te komen? En dat is dan nog maar de begin van de reis.

Voor de mensen onder ons die niét met honderdduizenden airmiles praktisch gratis kunnen vliegen: hier zijn de antwoorden. We beloven alleen niet dat je er vrolijker van zult worden, aan de prijzen kunnen we helaas niets veranderen. Wel kunnen we je inzicht geven waarom vliegtickets kosten, wat ze kosten.

1200px-Mobile_boarding_pass_KLM

Een van de belangrijkste redenen waarom vliegtickets vandaag de dag zo duur kunnen zijn is competitie. Terwijl veel mensen denken dat er ontelbaar veel vliegtuigmaatschappijen zijn en er dus ontzettend veel concurrentie is, is niets minder waar. Vaak zijn er grotere overkoepelende organisaties die meerdere vliegtuigmaatschappijen op hun naam hebben staan. Ook zijn er veel investeerders die in meerdere airlines een aandeel hebben. Daarbij zijn er met de crisis ook meerdere vliegvaartmaatschappijen die de handen ineen hebben geslagen om te overleven. Doordat er dus helemaal niet zo veel concurrentie is als wij denken, is er ook minder reden voor de maatschappijen om de prijzen te verlagen. Wij willen tenslotte ergens heen en niemand anders biedt het ons aan, waarom zouden ze?

Kijk bij de aanschaf van je ticket ook eens naar de samenstelling van het vliegticket. Het kan namelijk heel goed zijn dat een ticket van €500-, uit tachtig procent belastingen en toeslagen bestaat. Elke luchthaven hanteert namelijk andere bedragen voor het landen en opstijgen vanaf hun vliegveld. Dit bedrag betaalt de vliegtuigmaatschappij, wat zij, gedeeltelijk maar vriendelijk, doorspelen aan de consument. Een voorbeeld van toeslagen zijn: veiligheidstoeslag, passagierstoeslag, brandstoftoeslag en geluidisolatietoeslag.

De fluctuerende prijs van kerosine is, net als bovenstaande toeslagen, een onderdeel van de prijs die wij betalen. Doordat de prijs van kerosine zodanig schommelt, berekenen de airlines altijd een prijs waarbij ze hoe dan ook safe zitten qua kosten.

Tot slot zijn er natuurlijk kleinere overwegingen die in de prijzen zitten. Na de gebeurtenis van 9/11 is er een tijdlang stuk minder gevlogen. Dat betekend half lege toestellen – en een enorm kostenplaatje die de vliegvaartmaatschappijen op zich moesten nemen. Toen de crisis in 2009 als een bom insloeg, besloten veel maatschappijen minder routes te vliegen en minder vluchten in te boeken. Consequentie: minder vluchten, minder beschikbare stoelen, meer mensen die willen vliegen met die ene beschikbare vlucht, en ja: dan gaan de prijzen omhoog.

 “Before 2008, things were in favor of the passengers. After the 2009 crisis, the scale of justice tipped towards the airlines.” –  Rick Seaney 

Er zijn genoeg dingen die mensen kunnen doen om zo goedkoop mogelijk een ticket te scoren, een klein overzicht hiervan vind je hier. En er zijn genoeg mythes en feiten over de perfecte tijden om te boeken en dagen om te vliegen. Maar feit blijft, helaas, dat aan de prijs van een vliegticket, weinig te veranderen valt. Supply en demand – het blijft een lesje kapitalisme 101. Vliegtickets zijn niet op de daadwerkelijke kosten van een vlucht gebaseerd, maar op de markt en concurrentie.

Één troost PaperFlies houd dagelijks de beste vliegticket aanbiedingen van het internet in de gaten. Op zoek naar een goede vliegticket aanbieding? Bekijk dan PaperFlies.com voor de beste aanbiedingen.