Bij het woord woestijn denken de meeste mensen aan eindeloze zandvlaktes waar niet veel te beleven is. Het tegendeel is waar. Woestijnen zijn gevarieerder dan je denkt en een reis door deze gebieden is super avontuurlijk! Leuk weetje: de arctische gebieden, de Noord- en Zuidpool, gelden ook als woestijnen. Een woestijn is namelijk een gebied waar jaarlijks minder dan 200 mm regen valt. Woestijnen zijn misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je je vakantie boekt, maar trust me, een woestijnreis is een onvergetelijke ervaring. Daarom hier 4x waarom woestijnen minder saai zijn dan je zou denken.

woestijnen kamelen

Een woestijn is meer dan alleen zand

Als je aan een woestijn denkt, krijgen de meeste mensen een beeld van één grote eindeloze zandbak. Maar een woestijn is meer dan uitgestrekte zandvlaktes en zandheuvels.  In veel woestijnen vind je prachtige door wind en water geërodeerde zandsteenrotsen, basalt en graniet bergketens en vulkanisch gesteente, diepe canyons en smalle kloven en spectaculaire vergezichten. En vergeet vooral niet de bijna illusionaire oases van groen in een wereld vol zandkleuren. Zand is trouwens niet alleen bruin, maar kan ook feloranje, rood, geel, wit of zelfs paars zijn. Al deze kleuren leveren echt waanzinnige beelden op.

woestijnen

witte woestijn egypte

100% kans op zonnig weer

In ons koude regenachtige kikkerlandje hebben we niet zoveel zonuren per jaar. Veel mensen ontsnappen maar al te graag aan de winterse temperaturen door eens lekker een weekje naar een tropisch oord te vertrekken. De meeste mensen denken echter niet aan de woestijn als tropisch oord. Waarom eigenlijk niet? Je bent hier in ieder geval zeker van 100% lekker weer!

woestijnen

Inspirerend en rustgevend

Omgeven door prachtige natuur en uitgestrekte leegte kun je niet anders dan uit de dagelijkse sleur stappen en volledig tot jezelf komen. Rust, ruimte, weidsheid, stilte, harmonie en een pure omgeving: in de woestijn leef je in het moment en wordt je één met de natuur.

woestijnen tafelberg

Avontuurlijk en nieuw

In een woestijn is meer te doen dan je zou denken. Maak een tocht op kamelen, breng de nacht door onder een hemel vol sterren of in een bedoeïen tent, beklim bergketens, ontdek de tientallen diersoorten die zich hebben aangepast aan het woestijnleven, ga op jeepsafari… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt zelfs een hele yogaretraite boeken in de woestijn. Daarnaast liggen sommige woestijnen direct aan de zee, bijvoorbeeld de Sinaï woestijn die direct aan de Rode Zee grenst. Daardoor kun je op zo’n reis ook nog eens genieten van watersporten als surfen en snorkelen.

woestijnen

starry sky woestijnen

Hieronder nog wat mooie plaatjes om je te inspireren. 😉

witte woestijn egypte

witte woestijn

sterren woestijn

woestijn zonsopkomst

woestijn nacht

desert morocco

woestijnen

Zin gekregen in zo’n prachtige reis? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.