Samen een lange reis maken klinkt voor jou als een droom of het lijkt je verschrikkelijk. Wij gaan je overtuigen waarom jij en je vriend(in) die reis moeten maken! Aan het eind van dit artikel vind je ook een belangrijk advies. Wij, Hannah en Nick, reizen samen rond de wereld en delen onze foto’s op Instagram onder de naam Salt in our Hair.

SaltinourHair-Unawatuna-Sri-Lanka

  1. Het delen van levenslange herinneringen

Reizen als koppel zorgt ervoor dat je samen herinneringen voor het leven creëert. Herinneringen zijn het mooist als je ze kan delen met elkaar. Of het nou gaat om dat ene moment op de scooter, dat uitzicht vanaf de klif of de momenten dat je weer eens voedselvergiftiging hebt opgelopen, er gaat niets boven samen alle herinneringen herbeleven.

Udawalawe National Park Sri Lanka

  1. Leer elkaars goede en slechte kanten kennen

Als je samen reist leef je dag in, dag uit op elkaars lip. Je maakt elkaar mee op de absoluut beste, maar ook op de slechtste momenten. Samen reizen kan daarom echt een vuurdoop zijn voor een relatie. Je zult leren om met beide kanten om te gaan.

Koh Lanta Thailand

  1. Je leert elkaar meer ruimte en vertrouwen te geven

In iedere relatie komt er een moment dat er stiltes gaan vallen in de gesprekken. Wanneer je een avond samen of apart van elkaar uit gaat met die leuke mensen uit je hostel, zorgt dit voor nieuwe verhalen, nieuw gespreksmateriaal en natuurlijk vrienden. Elkaar meer privacy geven is iets wat later erg belangrijk kan zijn.

Koh Tao Thailand

Daarnaast wil je soms gewoon even helemaal alleen zijn, fijn een dag helemaal niets doen. Beiden een dag zelfstandig op pad gaan kan best een uitdaging zijn, maar hierdoor ontmoet je ook sneller nieuwe mensen. Als je er alleen op uit gaat kan het namelijk zijn dat je sneller contact maakt met locals of andere reizigers.

  1. Je leert met confrontaties omgaan

Onderweg moet je keuzes maken, keuzes waar je het soms niet met elkaar over eens bent. Bijvoorbeeld welke kant je op gaat reizen of welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken in die korte tijd. Je kunt dit niet uit de weg omdat je nou eenmaal met elkaar op reis bent. Je moet samen verder, dus je hebt altijd een goede reden om een oplossing te zoeken die voor jullie allebei werkt.

Sri Lanka Tangalle

  1. Je helpt elkaar positief te houden

Tijdens een reis beleef je ontzettend veel mooie momenten, maar soms kunnen zich ook vervelende situaties voordoen. Je krijgt heimwee, je portemonnee is gestolen of je hebt je vlucht gemist. Als de een het even niet meer ziet zitten is de ander er om jou te steunen en ervoor te zorgen dat jij je hoofd hoog houdt.

Halong Bay Vietnam

Nog een laatste advies:

Laat je er niet van weerhouden dit avontuur aan te gaan. Mensen van buitenaf zullen je vaak aan het twijfelen brengen, maar ga vooral je gevoel achterna!

Over Salt in our Hair

Hi, wij zijn Hannah en Nick! Wij reizen samen de wereld over en delen onze reis foto’s via Instagram en YouTube. Op onze Travel Blog SaltinourHair.com delen we onze ervaringen en reistips!

Het zou tof zijn als je ons kunt laten weten wat je van dit artikel vond door een berichtje achter te laten op Instagram.