Eindelijk was het zo ver, na lang wachten gingen we op studiereis naar de Algarve, Portugal. Op 22 April rond 5:00 ’s nachts vlogen we naar Portugal voor een nieuwe ervaring. Portugal staat bekend om zijn schitterende natuur en bovenal om haar mooie stranden.

algarve Portugal reizen

Monchique de mooiste plek van de Algarve

Na aankomst gingen we naar de plaats Monchique, één van de mooiste plekken in de Algarve. Monchique staat bekend om haar bergen en de prachtige natuur. Daarnaast staat het bekend om haar kleine straatjes die omhoog slingeren naar de berg. We zijn door de bergen gereden met een jeep, deze jeepsafari was een hele ervaring. Tijdens de jeepsafari leer je veel over de cultuur van de bevolking en over de gewoontes. Het bezoeken van het dorpje Monchique is dus zeker een aanrader als je wat meer wilt weten over Portugal en de cultuur.

portugal bergen

Met een boot langs de rotsige kust

Vervolgens zijn we met een boot langs de kust van de Algarve gevaren. Dit zijn de hoge rotswanden waar Portugal om bekend staat. Met een kleinere boot zijn we zelf langs de rotsen gevaren. Dat was echt geweldig om te zien! Toen we allemaal weer op het moederschip waren, gingen we naar een afgelegen strand tussen de rotsen. Een boottrip is echt een aanrader in de Algarve! In het hoogseizoen (vanaf juni) zijn er zelfs dolfijnen te zien. De zee was helaas te ruig waardoor het voor ons niet was weggelegd.

boot portugal tour

Uitgaan in Portugal

Natuurlijk niet te vergeten de uitgaansgebieden! Albufeira staat bekend bij jongeren als uitgaansgebied, maar er zijn meer hotspots. Bijvoorbeeld het dorpje Praia da Rocha, waar wij bijna elke avond wat zijn gaan drinken. Praia da Rocha heeft een prachtig strand, maar buiten dat ook veel kroegen en discotheken. Je hebt er een hele strip met bars voor jong én oud.

strand portugal algarve

Mooie natuur en stranden, prachtige steden en heerlijk eten. Portugal zorgt voor een ultieme beleving voor iedereen! Daarom is dit land mijn favoriete vakantiebestemming.

Ook zin gekregen in een reis naar Portugal? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen.