We zijn allemaal wel eens in een positie geweest dat je wilde reizen, maar het niet goed samen ging met de agenda van je lover. Je kunt dan niet gaan. Kiezen voor de liefde is bewonderenswaardig en ook heel logisch. Want we weten allemaal hoe gelukkig of miserabel de liefde een mens kan maken. Maar voor diegene die twijfelt: zijn hier 5 redenen waarom je juist wel moet gaan reizen! Ook al heb je een vriend of vriendin.

alaska-69566_960_720

1. Het dwingt je voortdurend nieuwe dingen te proberen
Je vriend(in) zal je af en toe echt wel uitdagen en zal je wellicht hier en daar uit je comfort zone doen stappen,  maar nooit zoals een reis dat bij je afdwingt. Als je reist kan je niet anders dan ‘gewoon gaan’. Of het nou gaat om nieuw eten, nieuwe mensen ontmoeten, bungee jumpen, snorkelen, een nacht doorhalen met vreemden, boeken lezen die je anders nooit had aangeraakt… De mogelijkheden zijn oneindig en door te reizen kom je ze allemaal tegen. Reizen geeft je de moed om alles te proberen, je kent niemand en je kan de puurste vorm van jezelf zijn. Beter dan dit wordt het niet.

2.  Het maakt je extrovert
Misschien ben je zelf een verlegen persoon of gewoon een introvert karakter maar tijdens het reizen vliegen deze eigenschappen zo het raam uit. Niet alleen zal je wel met mensen moeten praten, je zal het ook willen! Of het nou tegen je natuur in gaat of niet; je wilt de weg weten of gewoon wat gezelschap na een tijd alleen reizen. Oppervlakkige gesprekken veranderen in diepgaande gesprekken en die willen soms nog wel eens veranderen in samen verder reizen.

Happy_face_makes_us_happy

3. In plaats van je vriend(in) ontdekken, ontdek je jezelf
Met een nieuwe lover komen nieuwe ontdekkingen. Je komt erachter wat zij leuk vinden en hoe de ander in elkaar steekt. Maar misschien is het wel tijd om eens te ontdekken wat jij nou eigenlijk leuk vind, en hoe jij in elkaar steekt. We denken allemaal te weten wie we zijn, tot we gaan reizen. Je zal volledig nieuwe aspecten van je zelf leren kennen die je je leven lang niet meer zal vergeten.

young-691485_960_720

4. je leert ‘the way of the world’ kennen
Die nieuwe vlam kan je misschien wel voorstellen aan een nieuwe band, film genre of gezellige nieuwe mensen maar laat hij/zij je veel meer zien? Tijdens het reizen leer je mensen over de hele wereld kennen, nieuwe culturen, manieren, normen en waarden. Je wordt veel ruimdenkender en gaat verschillen tussen mensen juist waarderen. Je zal je misschien ergens anders veel meer thuis voelen dan je ooit had gedacht en bij terugkomst tradities in eer houden die je voor het reizen vreemd waren.

hiker-918473_960_720

5. Het leert je waarderen 
Er is niets in de hele wereld wat je nog beter laat zien dat je het thuis ontzettend goed hebt. Je realiseert je dat er mensen op je zitten te wachten. Als je naar een ontwikkelingsland gaat zal je je meer dan ooit realiseren dat je het thuis bizar goed hebt. Je zal dingen als warm water (of water überhaupt) en een comfortabel bed voortaan zien als een godsgeschenk. En je zal lachend terugdenken aan die bus met veel te veel mensen, waar dieren mensen en koffers samen zaten, terwijl jij op een bankje gaat zitten in de Nederlandse trein.

eiffel-tower-sunset-paris

Zin gekregen in avontuur? PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Kijk snel op www.PaperFlies.com.