Kroatië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord ‘bucketlist’. Hoewel het land nog een relatief onontdekte vakantiebestemming is, wint het de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Dit zal mede komen door de spectaculaire Plitvice meren, gelegen in Plitvice National Park. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Daardoor verdienen de Plitvice meren zeker een plekje op jouw bucketlist!

Het park bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden worden door 90 watervallen. De Plitvice meren zijn onderverdeeld in bovenmeren en ondermeren, omringd door groene bossen. Nergens vind je water zo kristalhelder en zo blauw. Wolken vlinders dwarrelen rond boven de houten vlonders die zich een weg banen door heel het park. Bij de ingangen van het park liggen plattegronden klaar met lange en korte wandelroutes om te volgen. Maar wees ook zeker niet bang om je eigen route te vinden door het park. Het is bijna onmogelijk om in dit park te verdwalen.

Het park is ook te bewonderen met een boottocht die je meeneemt over het schitterende Kozjak meer, het grootste van de Plitvice meren. Er is een flink hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt van het park. Om je een flinke klim te besparen, kun je daarom een treintje nemen dat je naar het hoge deel van het park brengt. De echte diehards onder ons kunnen natuurlijk ook gewoon zelf de klim maken!

Genoeg gekletst, tijd om even lekker weg te dromen bij deze adembenemende foto’s!

plitvice meren kroatië

plitvice meren kroatië

 

plitvice meren kroatië

plitvice kroatië

plitvice meren kroatië

plitvice meren kroatië

plitvice meren winter

plitvice meren winterHet Plitvice National Park is in alle seizoenen de moeite waard om te bezoeken. Met name ’s winters is het met bevroren watervallen en besneeuwde boomtoppen net een Winter Wonderland.

Zin gekregen om naar Kroatië te vliegen om dit geweldige natuurpark te bezoeken? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks naar de beste deals om jou het goedkoopste aanbod te doen.