Een beter excuus om op vakantie te gaan is er niet. Wat kan iemand er nou tegen inbrengen als je met de volgende feiten beargumenteert dat je wel weg moet voor een week, of twee.

Twee wetenschappelijke onderzoeken hebben geconcludeerd dat een vakantie de kans op een hartaanval en depressies verlaagt. De studies tonen zelfs aan dat het de algemene gezondheid van je hersenen verbetert.

Dit wisten wij natuurlijk al lang ;), maar toch bedanken we het Transamerica Center for Retirement Studies voor deze conclusies.

Volgens de University of Exeter Medical School in Groot-Brittannië heeft het dichtbij een park wonen ook een positief effect op onze psychische gezondheid. Een goede tip dus om op vakantie of thuis vaker de natuur op te zoeken.

Myth Busted: vakantie is goed voor je.

Nog meer argumenten om op vakantie te gaan? Dan zijn hier 5 redenen waarom reizen jou een beter persoon maakt en voor je bestemmingskeuze zijn hier de 10 gelukkigste plekken ter wereld.

5428693024_f2c76f1d00_b

Foto credit: slalit

Ben jij met deze argumenten op zak klaar voor een nieuwe reis?

PaperFlies inspireert je elke dag om de wereld te ontdekken. Dagelijks zoeken wij door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo vind je de goedkoopste vluchten en Getaways in één oogopslag. Je hoeft dus geen uren meer te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan! Happy holidays!