De stad van de liefde, Venetië. Wat is er romantischer dan samen in een gondel of wandelen door de smalle steegjes van ‘La Serenissima’. Loop over de kleine bruggen van Venetië en je hebt het ene prachtige uitzicht na het andere. Deze locatie mag niet ontbreken op je lijstje met romantische bestemmingen. PaperFlies deelt met jou de 6 meest romantische plekjes.
Kun je niet wachten om te gaan, dan vind je hier alvast de beste vliegticket aanbiedingen naar Venetië.
 zee water boot voertuig Italië Venetië waterweg roeien kanaal gondel waterscooters waterscooters roeien

1. San Marco plein

Het wereldberoemde plein is het symbool van de stad. Geniet van het uitzicht vanaf het terras of bezoek de beroemde San Marco Kathedraal en klim op de klokkentoren de Campanile. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.
2. De Rialtobrug (Ponte di Rialto)
Wandel over deze bekende brug en geniet van het uitzicht over Venetië. Op de brug vind je winkeltjes  en in de straatjes eromheen marktjes en terrasjes. Vlakbij is de kleurrijke Rialtomarkt en Pescheria.

rialto brug venetie

3. Gondeltocht door Venetië
Aan jou romantische trip naar Venetië, mag een tochtje in een gondel niet ontbreken. Dit is de perfecte manier om de stad te zien vanaf het water. Het is prijzig, maar zeker de moeite waard. Bewonder de kleurrijke huizen en vele mooie bruggen.

 Gerelateerde afbeelding

4. Het meest romantische is toch wel de ‘Punta Della Dongana’. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Het driehoekige uiteinde die je ziet is van de wijk ‘Dorsoduro’. Net voorbij de ‘Santa Maria Della Salute’ komt de ‘Canal Grande’ samen met het ‘Canale Della Guiecca’. Wacht tot de avond valt, en zie de lichtjes van de skyline schitteren. Boek jouw vliegticket naar Venetië, dit moet je zien.

Punta Della Dongana venetie

5. Ontsnap aan de drukte door een uitstapje naar het visserseiland ‘Burano’. Onderweg hierheen zie je vanaf het water de felgekleurde huizen die de aandacht trekken. Vroeger schilderde de vrouwen van de vissers hun huis in een opvallende kleur, zo kon de man vanaf het water zijn thuis zien. Daarnaast staat het eiland bekend voor het kant dat wordt gemaakt, dit zie je terug in de vele winkeltjes.

visserseiland Burano
 
7. Een ander paradijsje is het. Geniet in het park tussen de prachtig bloeiende bloemen en sinaasappelbomen. Verken de mooie Venetiaanse glaskunst, wat op dit eiland wordt gemaakt.
 murrano eiland
Reis boeken naar Venetië
Wil jij met je lief naar het romantische Venetië? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je romantische trip.