Waar je ook heen gaat, inpakken levert voor elke reiziger een hoop stress op. Of je nou een jaar gaat backpacken door Azië, twee maanden gaat roadtrippen door Zuid-Amerika of een week gaat relaxen op de Bahama’s: je koffer inpakken is een pain in the ass. Natuurlijk weet je de standaard items als kleding, toiletspullen en zonnebrand. Maar wat zijn nou écht handige dingen waar je altijd wat aan hebt? Hier een vakantielijstje met 10 onmisbare items voor op reis.

vakantielijstje

Camera

Een must voor iedere reiziger is een goede camera. Niemand wil zijn vakantie alleen beleven door de lens van je camera, maar het is altijd fijn om een paar mooie plaatjes te schieten voor als je weer thuis bent. Kun je nog even lekker weg dromen bij dat azuurblauwe water of die adembenemende bergen.

Wisselkoers-app

Altijd handig om te weten tijdens het shoppen, boodschappen doen of uit eten: hoeveel kost dat nou eigenlijk? Voor zowel Android als IOS zijn er verschillende handige wisselkoers-apps die je helpen bij het omrekenen van de valuta’s. Slim om op te letten bij het downloaden van een app: veel wisselkoers-apps zijn gratis en werken ook zonder internet. Let ook op hoe vaak de app de wisselkoersen updaten. Anders ben je nog duurder uit  dan je dacht!

vakantielijstje
Boek of e-reader

Onmisbaar voor als je lang onderweg bent, met bijvoorbeeld het vliegtuig of als je gaat roadtrippen. Er kan natuurlijk niets op tegen de geur van een nieuw boek, maar voor een lange reis kom je al snel uit op die superhandige e-reader. Je kunt er tientallen boeken op zetten, het weegt niks en met sommige e-readers kun je zelfs boeken uitwisselen met andere reizigers.

vakantielijstje

Zakmes met alles erop en eraan

Deze is vooral handig voor backpackers. Als je backpackt wil je alles bij je hebben wat je nodig zou kunnen hebben en dan het liefst zo compact mogelijk. Een zakmes is een fijn alles-in-één gadget waarvoor je heel dankbaar zult zijn. Zoek een zakmes uit waar bijvoorbeeld een kurkentrekker, bieropener en blikopener inzitten. Dit zijn dingen die je vaak onverwachts nodig hebt onderweg. Sommige hostels vragen zelfs een ‘cork fee’ als ze een fles wijn voor je openen. Een must-have dus!

Offline plattegrond

Altijd handig om te weten waar je nou precies naartoe gaat. Zeker in grote steden als Barcelona, New York of Venetië (een hels doolhof zonder kaart). Veel digitale kaarten kun je alleen bekijken als je internet hebt, maar tegenwoordig zijn er allerlei fijne apps voor offline plattegronden. Op Google Maps kun je, helaas alleen met Android, een deel van de wereldkaart downloaden en offline zetten. Dit moet je natuurlijk wel van te voren doen, wanneer je nog wel internet hebt. Ook TripAdvisor heeft een handige offline kaart, maar de koning van de offline plattegronden is wel de app Maps.me. Met deze gratis app kun je zelfs navigeren naar een toilet of pinautomaat!

vakantielijstje

Powerbank

Een powerbank is ideaal voor op reis. Hoe irritant is het als je maar 1 stopcontact op je hotelkamer hebt? Of als alle stopcontacten op het vliegveld bezet zijn en je toch je foto’s wilt uploaden op je bijna lege laptop? Dan is een powerbank de ideale uitkomst. Bij voorkeur eentje met meerdere ingangen, zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. De powerbank zelf hoef je maar eens in de drie dagen op te laden.

Wi-Fi Finder

Tegenwoordig kan bijna niemand meer zonder wifi. Hoewel je natuurlijk niet je hele vakantie op je telefoon zult doorbrengen, is het toch handig om internetverbinding te hebben. Helaas heb je in het buitenland niet overal internet en is het soms lastig te vinden. Met de app Wi-Fi Finder zijn dit soort struggles verleden tijd. De gratis app zoekt zowel gratis als betaalde wifipunten zien bij jou in de buurt. Je kunt zelfs je favoriete wifipunten opslaan zodat je ze altijd bij de hand hebt. Nog een handige app wat wifi betreft: met de app Wifox vind je de wifinetwerken en wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld.

vakantielijstje

Slaapmasker en oordoppen

Niet alle hotels snappen dat mensen graag in het donker slapen. Ikzelf ben iemand die echt geen oog dicht doet als het niet donker genoeg is in de kamer. Een slaapmasker is daarvoor de perfecte uitkomst. Ook oordoppen zijn onmisbaar. Vooral als je op een slaapzaal slaapt met meerdere mensen die snurken of als er buiten je hotelkamer nog een feestje aan de gang is.Met een slaapmasker en oordoppen waan je je zo in een comfortabel hotel.

Ben je goed voorbereid en klaar om op reis te gaan? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden reisdeals om jou het beste aanbod te doen. Zo weet je zeker dat je de beste prijs boekt.