Ben jij ook zo gek op cocktails? Veel landen hebben hun eigen signature cocktail. Voordat we afreizen naar deze bestemmingen moeten we hier natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Het is altijd fijn van tevoren te weten wat je op het terras toch echt niet kan missen. En zeg nu eerlijk; we houden toch allemaal wel van een cocktail op zijn tijd? Wil jij weten welke cocktails echt bij Brazilië, Mexico of Cuba horen?

Ondanks dat er veel onderzoek is gedaan naar het woord “cocktail”, is men er nog niet helemaal achter waar deze naam nou precies vandaan komt. De naam van het drankje zou zijn afgeleid van het woord cock-tailed, dat in de 18e eeuw gebruikt werd om een niet-raszuiver renpaard aan te duiden. Dit zou vervolgens een goede naam zijn geweest voor een gemixt (en dus niet zuiver) drankje: de cocktail! Waar de naam dan ook vandaan komt; het smaakt in ieder geval goed!

Pina ColadaPina Colada Puerto Rico


De Pina Colada (Spaanse voor ‘gezeefde ananas’) is een cocktail op basis van witte rum, ananassap en kokosmelk. Deze drank komt uit Puerto Rico. Over het ontstaan van de Pina Colada bestaan meerdere theorieën. De meest aannemelijke theorie is dat op 15 augustus 1954, een man genaamd Ramon “Monchito” Marrero, de Pina Colada heeft geïntroduceerd in de Beachcomber Bar van het Caribe Hilton hotel in San Juan. Dit hotel was in 1954 één van de meest beroemde hotels van Puerto Rico en er kwamen vaak celebrities over de vloer. Het Hilton zou barman Ramon hebben gevraagd te experimenteren met verschillende ingrediënten om een signature drink te maken voor het hotel. Dit werd uiteindelijk de Piña Colada welke nog tot de dag van vandaag een bekend drankje is.

MojitoCocktail Mojito Cuba

Cocktail Mojito Cuba
De Mojito, het bekende drankje wat we het liefst drinken in de zon aan het zwambad. Maar ach, in de winter laten we hem ook niet staan… De Mojito is eigenlijk altijd goed! Het is een cocktail met white-rum, limoensap, sodawater, rietsuiker, munt en ijs. De cocktail vindt zijn oorsprong in Cuba. De mojito verkreeg zijn bekendheid doordat de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway fan werd van het drankje, nadat hij een mojito had gedronken in een Cubaanse bar genaamd “La Bodeguita del Medio”.

CaipirinhaCaipirinha Cocktail Sao Paulo

Caipirinha Cocktail Sao Paulo
De geschiedenis van het drankje is net zo goed als het drankje zelf; de drank werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen de griep. Van medicijn tot cocktail is er een hoop gebeurd. De caipirinha is een Braziliaanse cocktail die bestaat uit limoen, cachaca, ijs en suiker. De eerste caipirinha’s werden waarschijnlijk gemaakt op het platteland van São Paulo, waar ook de naam op gebaseerd is. De naam Caipirinha is afgeleid van het Braziliaanse woord Caipira. Dit is een neerbuigende term, waarmee een ongeschoolde plattelandsbewoner wordt aangeduid. Hoe dan ook; wij zijn erg blij dat ze dit bedacht hebben.

Blue HawaiiBlue Hawaii Hawaii Cocktail

Hoe kan het ook anders dan dat de Blue Hawaii van het heerlijk tropische Hawaii afkomstig is. Het blauwe goedje is een cocktail op basis van rum, Blue Curacao, Sweet and Sour, wodka en ananassap. Deze cocktail werd wederom door een barkeeper in het Hilton Hotel bedacht. Het verhaal gaat dat de barkeeper in 1957 werd benaderd door iemand van het Nederlandse merk “Bols” met het verzoek om een cocktail te bedenken waarin het product Blue Curacao het prominente ingrediënt zou worden.

MargaritaMargarita Cocktail Mexico

Margarita Cocktail Mexico
Last but not last; de margarita. Deze heerlijke cocktail bestaat uit witte tequila, triple sec, limoensap, ijs en zout en komt uit Mexico. Het gerucht gaat dat de Margarita alleen maar bedacht is zodat tequila op een “nette manier” gedronken kan worden. Zo lang je het dus niet in één keer opdrinkt, is deze missie voltooid. Hadden alle cockatils maar zo’n mooi verhaal en heerlijke reden van bestaan.

Kan je ook niet wachten om jouw favoriete cocktail te drinken? Pak het vliegtuig en zorg dat ze je cocktail alvast op locatie klaarzetten. Zoek de beste vliegticket deal op PaperFlies.