Staat deze gave uitgaansstad hoog op jouw lijstje? Met een vliegticket en deze handige tips kun jij alle clubs van Berlijn ontdekken! De tientallen bars, straatfeesten en clubs zorgen dat er altijd wel iets te beleven is. De technocultuur met de hipsters zorgt voor een weekend vol avontuur. Met ongeveer 300 Berlijnse clubs is een keuze maken lastig. Reiswebsite PaperFlies zet de beste clubs voor je op een rijtje.

Deze clubs moet je bezoeken
1. Keiharde techno in Berghain
Klassieker in de internationale technowereld zijn natuurlijk berghain en trasor. Berghain is al meer dan eens uitgeroepen tot beste technoclub ter wereld en niet zonder reden. Laat je meeslepen in de sfeer van een oude industriehal, weinig lichten en keiharde techno. Een unieke sfeer. Het beleid is steng te noemen en eigenlijk niet te peilen. Voorkom dat je in de rij staat tussen half 12 en 3 uur, het is dan heel druk en dat maakt je kans om binnen te komen kleiner. Binnen vind je een enorme hoofdzaal met een plafon van 18 meter hoog, als je de trap op loopt kom je in de sfeervolle Panoramabar.
Locatie: Berghain vind je bij Am Wriezener Bahnhof 70, tussen Kreuzberg en Friedrichshai. Dichtbij U-bahn ostbahnhof.

berghain, club, industrie

2. Underground technoclub Tresor
In een oude energiecentrale vind je de undergroud technoclub Tresor. Het gebouw is enorm sfeermakend en geeft een echt underground gevoel. Tresor heeft geen selectief beleid en is daarom voor toeristen en locals één van de favoriete plekken. Deze populaire club is zeker een bezoek waard.
Locatie: Köpenicker Str. 70, 10179 Berlin, dichtbij U-bahn station Heinrich-Heine Straße.
3. Het indrukwekkende Watergate
Watergate staat bekend als club voor electro en technoliefhebbers. Met een zeer selectief deurbeleid, moet je wel even bij je outfit stilstaan. Kledingsvoorschriften zijn casual en als je nog geen 21 bent, doe dan geen moeite om hier binnen te komen. Kijk de avond ervoor welke DJ’s er draaien, dat kan aan de deur worden gevraagd. Als je binnen bent kijk dan eens naar het lichtgevende plafond. Deze club is ook op doordeweekse dagen open en heeft een prachtig terras aan het water.
Locatie: Falckensteinstr. 49, 10997. Dichtsbijzijnde U-bahn station: Schlesisches Tor.
watergate, berlin, club

4. Oneindig volume in de Kosmonout

De Kosmonout club heeft charme in een industriële omgeving. De club heeft twee verdiepingen met bars en dansvloeren, bekijk de bijzondere lichtprojecties of kom tot rust in de bijbehorende relaxruimte. Je vindt de beste house en techofeestjes en het volume staat op oneindig.
Locatie: wiesenweg 1-4, dichtbijzijde station Neue Bahnhofstr.5. Ongekende sferen in boothuis Club der Visionaere
Club der Visionaere is een knus oud boothuis met een charmante bar. Overdag kun je hier genieten aan het water en in de avond worden hier de beste beats gedraaid. Met de ontspannen sfeer en de verrassende DJ’s stelt deze club je niet snel teleur. In de zomer is er ook regelmatig een openluchtbioscoop.
Locatie: Am Flutgraben 1, 12435. Dichtsbijzijnde U-bahn station: Schlesisches Tor.
Club, der Visionaere, water

Wat je moet weten over uitgaan in Berlijn
Bij sommige clubs is het deurbeleid erg streng. Clubs zoals Berghain, willen graag hun authentieke sfeer behouden en geen club vol toeristen. Dus maak alvast een plan B. Groepen die uit voornamelijk mannen bestaan, dronken lui en niet passend gekleedde mensen worden snel geweigerd, zorg daarom altijd voor een kleine groep, vrouwelijk gezelschap en een killing outfit. Vroeg aankomen of juist laat naar binnen gaan, helpt vaak ook. De minimum leeftijd is in de meeste clubs 18 jaar, net als in Nederland kom je ook clubs tegen van 21+. Uitgaansavonden zijn doorgaans op donderdag, vrijdag en voornamelijk zaterdag.

Tussen 02:00 en 03.00 zijn de clubs op hun drukst. Doordat er geen vaste sluitingstijden gelden in Berlijn, heeft een avond altijd een open einde. De entreeprijzen in Berlijn liggen meestal tussen € 10,- en € 15,-, de prijzen voor drankjes liggen doorgaans lager dan in Nederland. Openbaar vervoer rijdt in Berlijn dag en nacht. Het kan dus zo zijn dat je in de nacht met de metro of tram naar je appartement kunt. In Berlijn richt een groot deel van de clubs zich voornamelijk op de muziekstijlen house en techno.

Reis boeken naar Berlijn?
Op zoek naar een vliegticket of pakketreis naar Berlijn? Kijk dan eens op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.