Reishonger.nl is een van de grootste reissites van Nederland. Welke reistrends ziet Reishonger voor 2018? Met 135.000 reislustige bezoekers per maand en een bereik van 75.000 per week alleen al via Facebook weet de redactie wat er leeft onder reizend Nederland. Hoofdredacteur Martijn Huizer: “De doelgroep van Reishonger zoekt inspiratie vanuit het motto: Dream – Explore – Discover.” Lees wat dat in 2018 betekent.

1 Actief in natuur en cultuur

Een actieve vakantie staat met stip op één bij de bezoekers van Reishonger. Mooie en ongerepte natuur zoals in Scandinavië, Azië en Canada zijn hot. Martijn: “Landen als Noorwegen, Indonesië, Thailand en Myanmar worden nog populairder dan ze al zijn. Daarbij zijn dit soort plekken voor een steeds groter deel van onze lezers bereikbaar.” Even drie weken naar Bali om daar prachtige natuur te combineren met een betoverende cultuur wordt steeds beter haalbaar.

2 Duurzaam en slow travel

Een trend die absoluut zal doorzetten is de groei van duurzaam reizen en in het verlengde daarvan slow travel. Martijn: “Onze bezoekers zien steeds meer de impact van reizen op het milieu. Meer en meer leidt dat bewustzijn tot reizen per trein of bus.” Lange-afstandsbussen worden steeds comfortabeler met gratis wifi, persoonlijk entertainment als in een vliegtuig en goede catering aan boord. “Waar onze ouders per trein langs de hoofdsteden van Europa trokken met een interrail toen ze jong waren, groeit de belangstelling voor deze manier van reizen opnieuw. En organisaties zoals Better Places organiseren wereldwijd duurzame vakanties waarvan de lokale bevolking profiteert. Dat zal in 2018 verder groeien.”

3 Deel-economie

Als derde trend ziet Reishonger een verdere groei van alles in het kader van de deel-economie. Waar Airb&b inmiddels niet meer is weg te denken zien we ook initiatieven als Camptoo en BlaBlaCar groeien. Als je je huis kunt verhuren als vakantieverblijf, waarom dan niet de camper die het gros van het jaar toch niet wordt gebruikt? Je auto delen met iemand tegen benzinekosten is goedkoop en milieuvriendelijk. Bestuurders én klanten beoordelen elkaar onderling en dat maakt het veilig en laagdrempelig. Ook voor een paar dagen naar Barcelona. Het Eindhovens boekingsplatform Withlocals regelt dan ook nog een lokale gids voor je die bijzondere uitstapjes kan regelen.

4 Verre reizen

Martijn: “Vliegtickets zijn nu eenmaal goedkoop en Nederlanders hebben veel te besteden. Zowel vrije dagen als geld. Dat biedt veel mensen de kans de wereld te verkennen. Wij zien de populariteit van Azië, Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika groeien. Landen als Peru, Thailand, Nieuw-Zeeland en Mauritius zitten in de lift.” En de mogelijkheden om verre reizen ook duurzaam te maken nemen toe. Op zoek dus naar duurzame bestemmingen en onontdekte plekken op aarde.

5 Drang naar vrijheid

De doelgroep van Reishonger is avontuurlijk en heeft een drang naar vrijheid. Een goedkoop hotel in Hong Kong, backpacken in Australië, met een simpele camper door Zuid-Afrika en zelfs op pad met srprs.me is enorm aantrekkelijk. Je eigen pad kunnen trekken op een buitenlandse bestemming is altijd goed. De wereld in, vrijheid tegemoet!