Surfen, iedereen houdt ervan. Ga je op vakantie naar een strandbestemming waar golven zijn, zeker een plank huren. Het is niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens hip! Speciaal voor de beginners onder ons hebben we een leuk lijstje samengesteld met de 5 beste golven ter wereld! Deze lijst is wel meer om te inspireren dan om daadwerkelijk af te reizen naar deze bestemmingen, er zullen voornamelijk pro’s in het water liggen.

Laten we beginnen met de lijst:

1. Padang Padang – Indonesië, Bali
De surfspot Padang Padang hoort zeker thuis in de top 5, of deze op de eerste plek hoort weten we niet helemaal zeker maar onze kantoorhond heet Padang Padang en daarom vonden we een eerste plek wel gepast. Hier een foto van Padang Padang en dan nog eens een foto van Padang Padang.

Padang Padang

Padang Padang

Kantoorhond Padang Padang

2. Pipeline – Hawaii, Oahu
Er bestaat denk ik geen lijst met top surfspots waar Pipeline niet genoemd wordt, het is de “most famous” golf van de lijst en eentje waar menig professioneel surfer nog steeds kippenvel bij krijgt. Het is er namelijk niet diep, een aantal meter onderwater bevindt zich een vlijmscherp rif (zie foto 2).

Pipeline Oahu

Pipeline reef

Rif bij Pipeline

3. Trestles – Californië
Trestles wordt ook wel het skatepark van de surfwereld genoemd. Lange ritten, en golven die alle mogelijke trucjes toestaan. Trestles is de golf waar je moet zijn om fun te hebben (let op: het is er SUPERdruk).

Trestles

4. Snapper Rocks – Australië
Misschien nog wel drukker dan Trestles is Snapper Rocks, een idyllische golf aan de oostkust van Australië. Weer een golf die lange ritten biedt, maar daarnaast ook nog een goede kwaliteitsbarrels.

Snapper Rocks

5. Teahupoo – Tahiti (header photo)
Teahupoo kan je omschrijven als heftig… zeer heftig. De onderstaande foto illustreert goed wat ik bedoel. Een muur van water. Teahupoo heeft een van de breedste en heftigste barrels op aarde. De rust die je vind op het eiland zelf zal je hier in het water niet vinden. LET OP: Deze golf is zeker niet voor beginners..

Chopes aka Teahupoo

Uiteraard is deze lijst gebaseerd op een mening, iedere surfer zal een andere lijst hebben. Als je aan de pro’s vraagt welke spots hun favorieten zijn, zullen deze plekken wel vaak voorbij komen.

Hebben we je stoked weten te maken voor een surfvakantie, bekijk dan onze themafunctie eens. Hier kan je kiezen voor het thema “surfvakantie” en wij geven je een lijst met de beste plekken. Bekijk het hier.

Hier een handjevol golven die de lijst net niet hebben gehaald:
– Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika
– Hossegor, Frankrijk
– Uluwatu, Bali
– Cabo Matapalo, Costa Rica
– Rincon, Californië