Top 3: Festival Bucket List!

Wat is er nu leuker dan een reis combineren met de leukste festivals? Met deze ‘Festival Bucket List’ hoef je niet meer te wachten tot het festivalseizoen weer van start gaat. Het is altijd wel ergens één groot feest!

Over de hele wereld worden duizenden festivals georganiseerd die zeker een bezoekje waard zijn. In deze blog worden de ‘Hiermoetjeéchtgeweestzij’-festivals uitgelicht. Creëer je eigen ‘Travel Bucket List’ en voeg deze festivals toe als must-do. Zo kom je zeker met mooie en inspirerende verhalen thuis.

3. Chinese New Year – 24 januari t/m 9 februari

Het Chinese nieuwjaar wordt niet alleen in China groots aangepakt. Ook in de omringende Aziatische landen én Australië kun je flinke feesten verwachten rondom dit evenement. Zo wordt er in Sydney een waar “Chinese New Year Festival” georganiseerd, waar de Chinese traditie de moderne stad overneemt.festival

2. Holi festival, India – 17 maart

Dit kleurrijke festival heeft de afgelopen jaren een enorme naamsbekendheid gekregen en wordt over de hele wereld gevierd. De oorsprong van Holi is te vinden in India, om de overwinning van het goede op het kwade te vieren. Het festival dankt zijn bijnaam, Festival of Colors, aan de reïncarnatie van Vishnu, Krishna. Krishna dompelde naar legende de dorpelingen in water en kleur. Daarnaast betekent het festival de afsluiting van het winterseizoen en de verwelkoming van het nieuwe oogstseizoen.

Holi festival wordt in heel India gevierd, maar een aantal plaatsen blinken hierin uit. In al deze plaatsen zul je compleet verschillende festivals tegenkomen, met compleet verschillende tradities. Het is maar net wat je het meeste aanspreekt:

Barsana: hier slaan vrouwen de mannen uit nabijgelegen dorpen met stokken. Hierna wordt er met snoepgoed gegooid en spirituele liederen gezongen.
Mathura en Vrindavan, waar het traditionele Holi festival nog in volle glorie bestaat.
Delhi, waar het traditionele festival in een modern jasje wordt gestoken. Hier kun je niet meer over straat zonder bekogeld te worden de bekende kleurstoffen.
Shantiniketan, een cultureel spektakel wat voornamelijk Indiase studenten aantrekt.
Purulia, waar de festiviteiten drie dagen voor Holi al in volle gang zijn. Volksmuziek- en kunst staat hierbij centraal.

1. Carnaval in Rio de Janeiro, februari/maart

De inwoners van onze zuidelijke provincies weten goed hoe zij een denderend carnavalsfeestje moeten vieren. Maar geen enkele carnavalsviering kan het carnaval in Rio overtreffen. Met enorme parades, prachtige kostuums vol glitters en exotische dansen wordt het feest in deze stad het ultieme carnaval genoemd. Net als het Nederlandse carnaval duurt dit spektakel 5 dagen en vindt het 40 dagen voor Pasen plaats.

Het belangrijkste ingrediënt van het Braziliaanse carnaval is de samba. Deze wordt dagenlang met passie uitgevoerd. Ook onmisbaar is de saamhorigheid van de stad: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen arm of rijk. Fantastisch om te zien zijn ook de flamboyante gays en travestieten, die het geheel nog wat extra kleur geven.

festival carnaval rio

Het carnaval in Rio de Janeiro is niet na te bootsen. Het komt diep uit de ziel van de lokale bevolking. Het is het levende bewijs van passie. Daarnaast is het gratis en is iedereen welkom om deel te nemen aan dit enorme evenement.

Zin gekregen om af te reizen naar een van deze festivals? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen. Maak het mee!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies