De top 10 beste Travel Apps

Een telefoon gebruiken we allang niet meer om alleen mee te bellen. Het is een instrument geworden die met de juiste toevoegingen (apps) het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken. Ook als je op reis gaat, van de tas inpakken tot geld wisselen, deze tien travel apps maken je reiservaring nog beter.

travelapps

10. Jetleg Genie

Een jetlag kan een reis redelijk verpesten. Wil je een jetlag tegengaan tijdens een lange reis, gebruik dan deze app. Geleidelijk bereid Jetleg Genie je voor op de tijdzone van je bestemming. Langzaam verschuift de app je slaaptijden waardoor je de man met de hamer overslaat. Dus jou reis naar bijvoorbeeld New York hoeft niet slopend meer te zijn.

travelapps

9. Flight Tracker

Er is niets zo frustrerend als op het vliegveld aankomen en zien dat je vlucht vertraagd of geannuleerd is. De Flight Tracker app geeft je real-time informatie wanneer je vliegtuig vertrekt, eventuele vertragingen en gate veranderingen.

travelapps

8. XE currency

Maak je een verre reis dan is de kans groot dat je geld moet wisselen. Deze app is een handige tool om de wisselkoers bij te houden. Zo weet je direct hoeveel geld je uitgeeft aan bijvoorbeeld de taxi bij aankomst op het vliegveld. Heb je toegang tot internet dan worden de wisselkoersen live geupdate zo ben je direct op de hoogte als de koers wijzigt.

travelapps

7. Sunscreen

Ga je naar een zonnige bestemming dan wil je misschien wel een oogje houden op de intensiteit van de zon. Om te voorkomen dat je als een kreeft rondloopt na de eerste dag houdt Sunscreen de kracht van de zon in de gaten. De app stuurt je vervolgens een herinnering wanneer het (weer) tijd is om je in te smeren. Zo werk jij aan je perfecte tan zonder te verbranden.

travelapps

6. Viator

Wil jij wat geld besparen maar nog steeds leuke dingen doen? Deze app laat je aanbiedingen en kortingen zien van activiteiten op je bestemming. Het is geweldig als je geen idee hebt wat er te doen is, maar de hoeveelheid en kwaliteit van de aanbiedingen verschilt nogal per locatie.

travelapps

5. City Guides

Met deze app kun je je alvast reisbestemming verkennen. Opslaan welke bezienswaardigheden je wilt zien en een route uitstippelen. Voordeel van deze app is dat een groot deel van de informatie (inclusief kaarten) ook offline beschikbaar is.

travelapps

4. Pano

Altijd leuk om op vakantie een paar kiekjes van je avonturen te delen. Selfies en gewone foto’s dat kennen we inmiddels wel, maar een panorama foto zie je minder vaak. Deze app maakt het eenvoudig om een panorama foto te maken en maakt maximaal 16 foto’s als je je smartphone camera richt op de omgeving. Vervolgens lijmt de app de foto’s feilloos aan elkaar voor een vloeiend beeld.

travelapps

3. Packing Pro

Weet wat je nodig hebt voor zowel korte als lange trips. Voor vele is dit een uitputtende bezigheid die uiterste concentratie vereist. Gelukkig kun je de hulp inschakelen van deze inpak app. Weet je niet precies wat je mee moet nemen dan kun je via deze app paklijsten bekijken voor verschillende type vakanties. Je kunt ook makkelijk een paklijst maken en aanvinken wat er al in de tas zit. Zo kun je ook zelf paklijsten bijhouden, handig om er weer bij te houden voor je volgende reis.

travelapps

2. Foodspotting

Ben je op reis dan moet je toch ergens eten, deze app helpt je om gelijk de beste plekjes vinden. Perfect voor echte foodies. Beoordelingen en foto’s van gebruikers helpen je bij je keuze. Voor elke stad kun je door de eettentjes bladeren op basis van categorie, beoordeling en zelfs de buurt waar je je bevindt. Zo kun je snel zien waar je bijvoorbeeld de beste lokale specialiteit kunt proeven.

travelapps

1. Google Translate

Met de app van Google Translate kun je tekst vertalen in meer dan 50 talen. Spreek in wat je wilt zeggen en je krijgt gelijk de vertaling te zien op je display. Handig als je er echt niet meer uitkomt op je bestemming.

Zin gekregen om op reis te gaan? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden vluchten om jou alleen het beste aanbod te doen. Of het nou New York, Barcelona of Tokyo is, wij zetten dagelijks de beste prijzen van het internet in één overzicht.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies