Tip: Garden Route vakantie in Zuid-Afrika

De tuinroute, oftewel de Garden Route, staat bekend als de mooiste route van Zuid-Afrika en zelfs van het Afrikaanse continent. De route loopt van Kaapstad langs de kustlijn vervolgens door de wijngebieden naar Port Elizabeth. Onderweg kom je langs prachtige vergezichten, het zuidelijkste puntje van Afrika, en kun je zelfs walvissen spotten. Het grote voordeel aan deze route is dat de infrastructuur perfect is om het volledig op eigen houtje af te leggen. Word geïnspireerd en ga op pad, want deze parel van een reis wil je niet mislopen!

Tuinroute Zuid Afrika

Garden Route

Begin vanuit Kaapstad en je zult al snel merken dat het landschap sterk verandert: van glooiende graanvelden naar een wat meer bergachtig gebied met dichte bossen. De eerste stop is vaak in Swellendam. Van hieruit gaat de route verder naar Plettenberg Bay aan de kust. Voordat ‘Plett’ wordt bereikt, is het fantastisch om een stukje het binnenland in te rijden richting Oudtshoorn. Hier vind je een volledig ander landschap dat wordt gekenmerkt door de droogte van semi-woestijn de ‘Klein Karoo’. Na alleen al dit deel van de reis heb je al vele kanten van Afrika gezien.

In Plettenberg of Knysna aangekomen, is het vervolgens genieten van de uitgestrekte stranden of is het tijd om echt actief te worden. Maak bijvoorbeeld een cruise op zee op zoek naar dolfijnen en walvissen. Ook een stevige wandeling in ‘Tsitsikamma National Park’ mag niet ontbreken. Dit park ligt om 200 meter hoogte en is een mooie plek om de zonsondergang in de Indische oceaan te bekijken. Je eindigt de Tuinroute tenslotte in Port Elizabeth.

zee garden route

Een reis hoeft zeker niet duur te zijn als je het goed aanpakt. Kijk regelmatig op PaperFlies, hier worden dagelijks de beste vliegticket van het internet in één overzicht gepresenteerd.  Eenmaal aangekomen bij de luchthaven kan je een comfortabele auto huren waarna je onvergetelijke reis langs de ‘Garden Route’ kan beginnen!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies