Er zijn veel factoren die bijdragen aan een onvergetelijke reis of vakantie. Zo kan het heerlijke eten je nog jaren bijstaan, de ongerepte natuur, of juist de geweldige accommodatie waar je bent verbleven. Omdat we ook op reis ongeveer een derde van de tijd slapend doorbrengen zullen velen het er mee eens zijn dat de manier waarop we de nacht doorbrengen een grote invloed heeft op de reiservaring.

Waar de één het liefst de hele dag doorbrengt in het bed van een luxe hotel vindt de ander het juist een uitdaging om op de meest primitieve manier de nacht door te komen. Uiteraard bepaald je reisbudget ook of je ’s avonds in een luxe suite belandt of in een primitief hostel. Alleen als je besluit de ongerepte natuur in te gaan rest er geen andere optie dan kamperen. Dat er ook zeer extreme manieren zijn om te kamperen blijkt wel uit de foto’s hieronder.

Sommige mensen hebben al aan een slaapzak genoeg. Zelfs met flinke temperaturen onder nul vindt deze held een tent overbodige luxe.

Sleeping in a winter sleeping bag on snow in Alaska in January, a camper is tucked up and bundled up tight in his down sleeping bag. Wrangell - St. Elias National Park and Preserve, Alaska.

Foto: Carl Donohue

 

Ook als je besluit rotswanden te beklimmen moet je aan je moeheid toegeven.

Blog cliff camping Maria Ly

foto: Maria LyTijdens het kamperen is er niets zo vervelend als een lekkende tent en natte spullen. Deze man blijkt daar heel anders over te denken en besloot zijn tent op de bodem van de zee op te zetten.

Blog underwater camping Chris Fietzer

foto: Chris FietserNatuurlijk kun je ook gewoon besluiten om op het droge te blijven én wel in een tent te slapen.

Blog tent Richard Gottardo

foto: Richard Gottardo

Blog Nori Sakamoto

 

Voor de mensen die toch net iets meer luxe nodig hebben is deze tent mogelijk een goed alternatief voor een hotel.

Blog opera mobiel 2

Blog opera mobiel

foto: www.ysin.nlZin gekregen om ook een reis te maken? Bekijk onze website voor de goedkoopste vluchten. Of er even lekker tussenuit met een pakketreis? Kijk dan even naar onze getaway deals.