Altijd al een droomreis willen maken naar Thailand? Met deze tips van PaperFlies ben jij goed voorbereid voor jouw reis door Thailand. Hier vind je informatie over de beste reistijd, kosten van een reis, mooiste eilanden en de bekendste festivals van Thailand.

Thailand is voor veel backpackers een populaire bestemming. Dit prachtige land is en blijft een leuke reisbestemming om te ontdekken. Tijdens jouw reis ontdek je paradijselijke stranden, bijzondere natuur, andere wereldreizigers en zijn er bijzondere tempels in overvloed.

map, travel, plan

Beste reistijd voor backpacken door Thailand
Thailand is ingedeeld in drie seizoenen bestaande uit het koele seizoen (hoogseizoen), het regenseizoen (laagseizoen) en het warme seizoen (tussenseizoen). Deze seizoenen hebben te maken met het weer en hebben invloed op het type toerist en de prijzen.

 • November tot en met maart
  Het koele seizoen is ook het drukste seizoen. Het regent nauwelijks en de temperatuur is aangenaam. Door de populariteit zijn de prijzen over het algemeen iets hoger dan andere seizoenen.
 • Maart tot juni
  Dit is de heetste periode en vrij droog. Temperaturen stijgen boven de 30 graden, erg heet en dat maakt deze periode een lastige backpack maand.
 • Juni tot en met oktober
  Deze maanden vormen samen het regenseizoen. Vaak duren de buien niet lang en is het daarna weer zonnig. In deze periode is de kans op overstromingen hoger, veel eilanden zijn daarom ook lastig te bereiken door de ruige zee.

Travel, Island, Thailand

De mooiste eilanden van Thailand
Bij Thailand denk je waarschijnlijk aan de prachtige eilanden in het zuiden. Phuket is het grootste en populairste eiland dat Thailand kent. Veel backpackers reizen naar Phuket, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van een aantal ontzettend leuke eilanden in de regio. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Koh Phi Phi, een van de leukste eilanden rond Phuket. Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Koh Lipe wordt niet veel aangedaan door toeristen en is juist daarom de moeite waard. De laatste is een groot maar rustig eiland Koh Lanta. Hier vind je een goed uitgaansleven. Een reis naar deze eilanden hoeft helemaal niet duur te zijn met een vliegticket van PaperFlies.

koh phi phi, island, travel

Ongelofelijke feestdagen en festivals
Een spectaculaire feestdag tijdens je reis door Thailand kan het nog specialer maken. Daarom hieronder de allerleukste feestdagen op een rijtje.

 • Chiang Mai Flower Festival
  Dit festival vindt plaats in de eerste week van februari. Op dit feest van drie dagen lang vind je overal bloemen. In parades, handwerken en andere kunstwerken. Spectaculair om te zien.
 • Songkran Festival
  Door heel Thailand wordt het Thaise nieuwjaar gevierd (13 tot 15 april). Één van de leukste festivals van het jaar. Thailand veranderd in één groot watergevecht. iedereen pakt elke mogelijkheid om elkaar nat te gooien. Gelukkig zijn rond deze periode de temperaturen hoog en is verkoeling niet erg.
 • Chinees nieuwjaar
  In Chinatown in Bangkok zijn tijdens het Chinese nieuwjaar de straten uitbundig versierd en er is vuurwerk. Dit nieuwjaars festival0 is in februari.
 • Visakha Bucha
  Deze dag is een heilige dag voor boeddhisten. Ze herdenken de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha. Deze bijzondere dag vind plaats bij volle maan in de maand mei en wordt gevierd door heel Thailand.
 • Loy Krathong
  Bij de allereerste volle maan in november wordt de godin van het water geëerd met ontelbare kaarsen drijvend op water. Dit geeft een magisch gezicht en is ongetwijfeld één van de mooiste festivals in Thailand.

Boeddha travel Thailand

Kosten tijdens jouw reis door Thailand
Thailand is vergeleken met Nederland heel betaalbaar. Slapen kan in een guesthouse voor nog geen €10 euro per nacht. Lekker eten kan bij verschillende kleine restaurantjes, hier ben je rond de €2 euro kwijt. Daarnaast kun je als backpacker reizen met het openbaar vervoer, hier ben je voor een uur maar €0,30 cent kwijt. Het leven in Thailand is een koopje. Het is goed om te rekenen op €30 tot €40 euro per dag, hiervan kun je drie keer uit eten, heb je vervoer en slaap je in een prima guesthouse.

Vliegtickets
Op zoek naar een goedkope vlucht naar bijvoorbeeld Bangkok? PaperFlies vergelijkt meer dan 1200 ticketaanbieders, zo betaal jij nooit te veel voor jouw backpack avontuur. Kijk op PaperFlies voor de goedkoopste vliegtickets naar Bangkok.

Visum
Nederlanders die per vliegtuig in Thailand komen zonder visum, mogen daar 30 dagen blijven. Wil je langer verblijven dan dien je minimaal twee weken voor vertrek een aanvraag te doen bij het Thaise Consulaat in Amsterdam.

tuktuk, travel, thailand

Wil jij backpacken door Thailand? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.