10 redenen waarom Thailand het ultieme backpack land is

Als er één woord is dat vaak geassocieerd wordt met backpacken, dan is het wel ‘vrijheid’. Tijdens het backpacken ervaar je vrijheid in de puurste vorm. Niks moet, alles mag en je bent je eigen baas. Dit geldt zelfs al tijdens de voorbereidingen van je backpack reis wanneer je de bestemming kiest. Het bekendste en populairste backpack land is Thailand. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Lees deze blog en ontdek waarom Thailand het backpack land bij uitstek is.

#1 Thailand is cheap, cheaper, cheapest!

Het zal geen geheim zijn, maar reizen door Thailand is goedkoop. Natuurlijk is het niet meer zo goedkoop als 10 jaar geleden, maar als backpacker kun je er voor zo’n 25 euro per dag een briljante tijd hebben. Een beetje een fijne kamer kost je zo’n 6 euro p.p. en mocht je het echt goedkoop willen doen dan kun je voor minder dan de helft in een dorm slapen. Eten kost je al helemaal niets en voor een paar euro zit je 10 uur in de bus. Let wel op, want doordat het zo goedkoop is, koop je wel meer en voor je het weet ga je over dat gestelde budget heen.

#2 De backpack cultuur

De meeste mensen die door Thailand reizen, doen dat met de backpack en bij het reizen met zo’n grote rugzak hoort een bepaalde subcultuur. Alles gaat op zijn tijd en je moet vooral genieten van alles wat je tegenkomt. Waar je ook kijkt, backpackers vind je hier overal. Je zult je in Thailand dan ook zelden alleen voelen. Met name in grote steden als Bangkok vind je met gemak andere backpackers. Er zijn veel backpackers die alleen naar Thailand vertrekken en uiteindelijk de ene week met de één meereizen en de volgende week weer met de ander. Wil je een indruk krijgen van deze backpack cultuur? Lees dan over de 40 dingen waar backpackers gek op zijn!

backpacken in thailand backpack land

#3 De gouden combinatie van cultuur, natuur en feesten

Thailand is niet voor niets al tientallen jaren zo populair onder backpackers en andere reizigers. Dit komt doordat Thailand alles heeft wat je zoekt tijdens een mooie reis; hét backpack land. Ten eerste natuurlijk de prachtige eilanden met witte stranden en helderblauwe zee. Daarnaast kun je er prima jungletrekkingen maken of een dagje olifanten wassen. De cultuur is totaal anders dan die van Nederland en de oude tempels van Ayutthaya vertellen je de rijke geschiedenis van het land. Als laatste heb je er natuurlijk de beroemde Full Moon Parties waar alles kan en niets moet.

#4 Ideaal te combineren

Ben je langer op reis en wil je wat meer zien van Zuidoost Azië dan is Thailand erg makkelijk te combineren met bijvoorbeeld Laos, Cambodja of Myanmar. Deze landen zijn weer totaal verschillend van Thailand en zeker een bezoek waard als je de tijd hebt.

#5 Alles is ingesteld op de backpacker

Het lijkt wel of het hele land gemaakt is voor de backpacker. Je hoeft van te voren totaal niets te regelen want overal kun je bustickets of excursies regelen. Ook de meeste hostels kun je gewoon binnenlopen en hebben bijna altijd plek. Zo niet loop je even naar de buren. Je hebt dus alle vrijheid om elke dag te beslissen wat je wilt gaan doen of waar je naartoe wilt, wat een backpack land!

thailand backpackers bar backpack land

#6 Veiliger dan de meeste backpack bestemmingen

Deze is vooral voor de ouders van de jonge backpackers altijd belangrijk. Ja het is een land ver weg van Nederland met hele andere gebruiken, maar het is waarschijnlijk een van de meest veilige landen ter wereld om alleen rond te gaan trekken. Het is er misschien nog wel een stukje veiliger dan Nederland zelf. Ook als vrouw hoef jij je in Thailand nergens zorgen over te maken. Natuurlijk zijn er altijd mensen die je proberen op te lichten voor een paar euro maar voor echt gevaar hoef je niet te vrezen.

#7 Een van de meest vriendelijke volken ter wereld

Niet voor niets heeft Thailand de bijnaam ‘het land van de glimlach’. De hele dag kom je in aanraking met mensen die vriendelijk lachen. De mensen zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en zeker in de minder toeristische plekken zul je een positieve boost krijgen van de vrolijke omgang met elkaar. Weet wel dat het in de Thaise cultuur niet netjes is om ‘nee’ te zeggen wanneer iemand iets vraagt. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat iemand je de verkeerde kant opstuurt wanneer je de weg vraagt omdat hij niet wil zeggen dat hij de weg niet weet en je niet kan helpen.

#8 Er zijn nog steeds nieuwe plaatsen te ontdekken

Zelfs in het drukbezochte backpack land zijn nog vele prachtige plekken te ontdekken waar nog maar weinig reizigers komen. Zo zou je naar het Oosten van Thailand kunnen gaan waar nog bijna geen reizigers komen. Ook het diepe Zuiden is een streek waar weinig reizigers komen en waar nog enkele tientallen bijna onbewoonde eilanden te vinden zijn.

thailand strand

#9 De geweldige keuken

Vind je Aziatisch eten lekker, dan ben je in Thailand aan het juiste adres! Neem 200 Bath (5 euro) en loop langs een aantal kraampjes om van alles te proberen. Van heerlijke kip van de BBQ tot gebakken noedels, het lokale eten zal je nooit veel kosten en is meestal om je vingers bij af te likken. Ook kun je overal Westers eten vinden wat ook wel fijn is want na 4 dagen rijst smaakt een lekkere vette pizza ook wel toch?

#10 Tosti’s van de 7-Eleven!

Net wakker na een strandfeestje? Begin de dag goed bij de eerste de beste 7-Eleven waar je voor een paar cent kunt kiezen uit minimaal 10 verschillende anti-katertosti’s!

Over Reisjunk.nl

Neem een enorme passie voor reizen gecombineerd met hobby’s als fotografie, videografie en schrijven. Gooi dat alles bij elkaar in de pan, laat het een paar jaar sudderen en voilà, het resultaat is Reisjunk.nl. Een groep fanatieke reisbloggers die hun krachten bundelen om jou te inspireren. Voor jou en een beetje voor zichzelf gaan zij ieder jaar enkele weken op reis, opzoek naar de mooiste en interessante plekken op aarde.

Mag het team van Reisjunk.nl jou ook inspireren? Volg hen dan via Facebook, Twitter of een van hun andere social media kanalen! Heb je hierna gewoon zin om op vakantie te gaan? Wij zijn dagelijks op zoek naar de beste deal. Bekijk het hele overzicht en boek je vlucht makkelijker, sneller en voordeliger dan ooit!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies