Marrakesh heeft een aantal synoniemen waaronder de Rode stad, de parel van Marokko en is één van de 4 koningssteden. Deze bijnamen heeft Marrakesh te danken aan haar sprookjesachtige uiterlijk en rode gebouwen. Dat maakt deze stad een soort geschilderd canvas en dat zorgt voor een mooi plaatje. Maar een stedentrip heeft meer nodig dan alleen maar een mooie stad. Hieronder een paar tips waarom Marrakesh een perfecte plek is voor een stedentrip.

Marrakech, gebergte, stedentrip

Old meets new!

Deze stad heeft zowel een oude als een nieuwere buurt. Beiden hebben ze bijzondere pluspunten die erg van elkaar verschillen. Het oude deel Medina bestaat uit smalle straatjes waar zelfs auto’s niet doorheen kunnen en oude gebouwen waar niet snel aan af te zien is of het een hotel is of niet. De behulpzame mensen in Marrakesh kunnen dus een goede hulp zijn als je de weg kwijt bent. Zeker omdat er niet tot nauwelijks bewegwijzering is. De kleine straatjes zitten vol met kleine winkeltjes met vers eten, allerlei soorten souvenirs en traditionele kleding. De nieuwe wijken Guéliz en Hivernage bevinden zich aan de andere kant van Marrakesh. Grotere hotels, bekende winkelketens en moderne gebouwen sieren deze wijken. De twee wijken zijn verbonden met Avenue Mohammed V en dus kunnen de twee wijken goed bezocht worden in een korte tijd.

marrakesh, oud, fruit

Kiezel wordt parel

Marrakesh heeft zogenoemde verborgen pareltjes. De mooiste plekken zijn verborgen achter nietszeggende gevels en in kleine straatjes. Als je verder kijkt dan het oog reikt, kom je ineens prachtige hotels en andere imposante plekken tegen met typische Arabische versieringen. Maar ook in winkelcentra kom je prachtige versieringen tegen die wat betreft verfraaiing niets onder doen voor een Arabisch paleis.

Djemaa el Fna plein

Op dit plein kijk je echt je ogen uit. ’s Ochtends begint het gekkenhuis met een markt vol met authentieke producten zoals specerijen en fruit. Tevens is het een kleurrijke bedoeling zowel met kleurrijke producten als de kleding die de inwoners aanhebben. In de middag tovert het plein om van een markt naar een plein vol met curiositeiten. Slangenbezweerders, acrobaten, verhalenvertellers, muzikanten en nog veel meer. Je zal dus geen moment verveeld zijn op dit plein!

Djemaa el Fna, Marrakech, eten

Soeks

Nog een reden om naar Marrakesh te gaan: hier zijn de grootste soeks. Deze enorme overdekte winkelstraten vormen bijna een labyrint van winkelstraten waar je uren kan ronddwalen en kan kijken naar de kleurrijke producten die er verkocht worden. Terwijl je door deze straten struint, zie je allerlei authentieke producten die na wat onderhandelen worden verkocht aan toeristen en ambachtslieden die hun producten ter plaatse maken. Proef ook eens tussendoor wat heerlijk inheems eten!

Marrakech, soeks, schoenen

Stedentrip Marrakesh: een must-go als je in een prachtige cultuur wilt ontdekken én natuurlijk heerlijk Arabisch wilt eten. Marrakesh is een bijzondere stad met een sprookjesachtig uiterlijk. Je kan oneindig veel in contact komen met de cultuur en indrukwekkende bezienswaardigheden bezichtigen die Marrakesh te bieden heeft. Kortom het is een prachtige stad voor een cultuur citytrip.

Wil je meer weten over de 4 koningssteden? Check dan onze blog over deze imposante steden.

Om Marrakesh ook bereikbaar te maken voor jou, houden wij de beste én voordelige stedentrips in de gaten en bieden deze aan op de getaways pagina. Hou dus de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat alle leuke stedentrips naar jou toe komen! Misschien zit je dan straks voor een prikkie in het betoverende Marrakesh..