Stedentrip Florence: een must-see in het stedentrip seizoen

Het seizoen van de stedentrips is weer aangebroken! De zomer is voorbij, iedereen is net terug van een lekkere zonvakantie en weer begonnen met werken. Al snel begint het bij veel mensen weer te kriebelen: ik wil weg! En wat is er dan perfecter dan een stedentripje? Lekker een weekendje ertussen uit, of als het kan zelfs een midweekje. November staat bekend als het laagseizoen voor reisbureau’s. De zomer is dan net voorbij, maar het is nog te vroeg om een vakantie te boeken voor de volgende zomer. De bekendste bestemmingen voor een stedentrip zijn steden zoals Parijs, Rome, Londen of Milaan. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer steden die een tripje waard zijn. In deze blog belichten we daarom een stedentrip Florence.

Florence is een must-see in het stedentrip seizoen. Volgens vele reizigers behoort deze eeuwenoude stad tot één van de mooiste steden ter wereld. Florence was in de 15de eeuw het economische en culturele centrum van Italië. Het werd geregeerd door de rijke bankiersfamilie Medici, die een grote belangstelling hadden voor schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en literatuur. De invloeden van deze familie vind je in de talloze musea, paleizen en pleinen van Florence. De stad heeft dan ook alles voor wie van geschiedenis, kunst en cultuur houdt. De rijke historie van Florence is letterlijk op iedere straathoek terug te vinden. Daarom is het bij uitstek de plek om te genieten van een echte Italiaanse cappuccino op één van de pleinen die de stad rijk is.

stedentrip florence

Als je besluit naar Florence te gaan dan hebben wij een perfect adresje voor je gevonden, namelijk “Hotel Il Salviatino”. Een 5-sterren hotel gevestigd in een prachtige 15e-eeuwse Italiaanse villa, waar je meteen omgeven wordt door de eeuwenoude historie. Het hotel is omringt door Toscaanse schoonheid en ligt maar 3 kilometer van het centrum van Florence af. Een hotel dat zijn sterren wat ons betreft dubbel en dwars verdient! Als je de onderstaande foto’s bekijkt snap je meteen waarom.

stedentrip Florence

Hotel Il Salviatino stedentrip florence

Florence stedentrip

stedentrip florence

Wil jij ook Florence bezoeken? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies