De selfie is de meest populaire reisfoto

Het is niet langer voldoende om enkel de wereld af te reizen. In het digitale tijdperk moeten we de reis ook zo goed mogelijk documenteren op Facebook, Twitter en Instagram. Want niemand gelooft in je reislust als je niet af en toe een selfie online gooit.

Populairste selfies

De selfie is tegenwoordig niet meer weg te denken zo had Kobe Bryant al een selfie wedstrijd in een Turkish Airlines reclame. Twitter ontplofte met dé selfie van het jaar, tijdens de oscaruitreikingen en bestaat er tegenwoordig zelfs een ranking voor steden waar de meeste selfies genomen worden: 1. Manilla, 2. New York, 3. Miami.

Het succes van de selfie

Volgens Prof. Lev Manovich, hoofd van het onderzoek “Selfiecity” is een selfie “een nieuw type reisfoto waarbij het gezicht een groot deel van het portret inneemt. Deze zelfportretten zeggen eigenlijk, ik was hier”. Waarom de selfie zo een succes is geworden? Sinds de opkomst van een camera aan de voorkant van de mobiele telefoon hoeven mensen geen vreemdeling meer in vertrouwen te nemen voor een foto.

Dus pak je telefoon en zet je beste reisselfie online. Hier alvast een aantal inspirerende voorbeelden:

Eén van de eerste selfies ooit gemaakt, de 23 jaar oude George Harrison voor de Taj Mahal, India (1966):

taj mahal india

Deze man overtuigde de Braziliaanse toezichters, zodat hij als enige op het Christus beeld mocht klimmen in Rio de Janeiro. “Toen ik mijn hoofd naar buiten stak kreeg ik bijna geen lucht meer, het uitzicht was echt ongelooflijk. Het is de leukste selfie die ik ooit heb mogen nemen en één van mijn favoriete foto’s.”

brazilie rio de janeiro

346 meter hoog de meest gevaarlijke selfie(s) ooit genomen. Drie tieners schieten ongelooflijke plaatsjes bovenop een wolkenkrabber in Hong Kong.

hong kong selfie

En nog één in deze categorie (don’t try this at home). Een man die een gevaarlijke selfie neemt tijdens het stierenrennen in Pamplona, een stier van een halve ton zit vlak achter hem.

stieren italie rennen

De laatste dan: gelukkig bestaat er zoiets als ‘auto-pilot’, deze piloot heeft namelijk hele andere prioriteiten in de lucht:

piloot vliegtuig vliegen

Zelf naar een toffe bestemmingen om een te gekke selfie te maken? Via de vliegticket vergelijker op PaperFlies vind je de beste vliegticket aanbiedingen en goedkope pakketreizen. Dus laat die reis selfies maar komen!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies