Rondreizen door Amerika is te omschrijven als één groot avontuur. Al rijdend door dit uitgestrekte land passeren desolate woestijnlandschappen, cowboystadjes en heuse panoramawegen de revue. Maar vergeet ook de iconische steden als New York, Los Angels en Las Vegas niet. Of het historische Amish Country waar je paardenkoetsen op de weg tegenkomt. Bijkomen doe je tijdens een rondreis Amerika in Sunshine State Florida of al wandelend in Yellowstone.

Een rondreis door Amerika

De Verenigde Staten spreekt bij velen tot de verbeelding. Het land van de onbegrensde mogelijkheden heeft dan ook vele beroemde bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis kunt bezoeken. De skyline van New York, de stranden waar zongebruinde strandwachten een oogje in het zeil houden en de indrukwekkende Nationale Parken zijn maar een paar hoogtepunten die de revue passeren. Rijdend in een huurauto trekken de kale woestijnlandschappen van Route 66 en de grillige bergen langs de Pacific Coast Highway aan je voorbij. Heuse cowboystadjes en bruisende steden vormen het decor. De adembenemende natuurgebieden maken het plaatje compleet. Een rondreis Amerika is één groot avontuur dat je met reisorganisatie Kras kunt beleven.

De indrukwekkende decors van West-Amerika

Vooral het westen van Amerika is een erg populair gebied voor het maken van een rondreis. Het draait hier niet alleen om de steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Ook de meest indrukwekkende Nationale Parken van Amerika zijn te vinden in het westen. Wat dacht je van de Grand Canyon met zijn roodkleurige rotsformaties en diepe kloven? Maar ook het machtige Yellowstone National Park mag niet overgeslagen worden tijdens een rondreis Amerika. Steile kloven waar watervallen naar beneden kletteren, geisers die water hoog de lucht in spuiten en meren in allerlei tinten blauw vormen hier de onvergetelijke plaatjes. Yellowstone is de plek om de huurauto te parkeren, de wandelschoenen aan te trekken en op ontdekking te gaan.

Ontspannen in Sunshine State Florida

Relaxen doe je tijdens een rondreis Amerika het beste in Florida. Deze zuidelijk gelegen staat kent een paradijselijke kustlijn vol parelwitte stranden, azuurblauw water en mangroven. De zon, die het hele jaar door schijnt, maakt het plaatje in de Sunshine State compleet. Zet bijvoorbeeld koers naar Sanibel Island bij de stad Fort Myers om hier te luieren onder een wuivende palmboom. Of plof neer op het witte zand van Miami Beach en spot hier modellen en filmsterren die komen zonnen. Voor iets meer actie en avontuur bieden Universal Studio’s en Walt Disney World Resort in Orlando uitkomst. Of bezoek de Everglades waar je tijdens een boottocht alligators van dichtbij kunt bekijken.

Van New York naar de Amish

De meest iconische stad van Amerika is natuurlijk New York. De imposante skyscrapers en beroemde plekken van deze bruisende stad gaan via films en tv-series de hele wereld over. Bij Kras kun je kiezen voor een rondreis Amerika aan de oostkust en zo New York met eigen ogen bekijken. Central Park, Times Square, het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building verdienen zeker een plek in het vakantiealbum. Via Amish Country rijd je vervolgens naar Washington; de stad van het Witte Huis en het Capitool. Onderweg maak je kennis met de cultuur van de Amish. Maak eens een stop in het dorpje Bird-in-Hand voor een kennismaking met de oude tradities van de Amish. Het draait hier allemaal om paardenkoetsen, hoge hoeden en lange rokken.