Hoe reizen je slimmer en zelfs sexier maakt..

Waarom reizen we eigenlijk? De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk omdat het leuk is. Als we niet aan het reizen zijn omdat het leuk is, dan is het vast wel vanwege een verplicht familiebezoek of vanwege een zakenreis. Maar of je nu reist omdat je het leuk vindt of niet, het betaalt zich terug op meerdere manieren die wetenschappelijk zijn bewezen. Wij zetten 3 redenen op een rijtje waarom het je leven kan verbeteren.

1.Reizen maakt jonger

Op plekken komen waar je nog nooit bent geweest geeft altijd het gevoel dat de tijd wordt vergroot. Je kent vast het gevoel wanneer je op vakantie bent en je tijdsbesef heel anders is dan thuis. Of dat je op derde dag van je reis al tegen je reispartner zegt ‘het lijkt echt al een eeuwigheid geleden dat we thuis vertrokken’.  David Eagleman deed onderzoek naar perceptie van tijd en kan dit verklaren. Het tijdsbesef van volwassenen is normaal veel meer ‘samengeperst’ dan die van kinderen. Maar door nieuwe plekken te ontdekken, hoe exotischer hoe beter, ontspant je tijdsbesef ook als het ware. Hierdoor ontspan jezelf ook waardoor je veel meer energie overhoudt voor leuke dingen. Reizen is dus een echte fountain of youth!

2. Reizen maakt slimmer

Het klinkt natuurlijk als een vreselijk cliché dat reizen je horizon verbreedt. Toch heeft onderzoek uitgewezen dat het niet alleen je creativiteit maar ook je zelfbewustzijn vergroot. Alleen al het plannen van je vakantie en jezelf inbeelden op een onbekende locatie helpt hierbij.  Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste mindset hebt. Als je je hotelkamer niet uitkomt zul je niet creatiever en slimmer thuiskomen.

3. Reizen maakt sexier

Het is niet alleen een zongebruinde huid waarmee je thuiskomt maar ook een berg verhalen. Uit onderzoek is gebleken dat na hobby’s, reizen het beste gespreksonderwerp is voor een eerste date. Wanneer je reizen in een gesprek kunt combineren met hobby’s, zit je helemaal gebakken op je eerste date. Vooral als je door de hele wereld over gaan naast sexier ook nog jonger en slimmer bent geworden.

reizen sexy surfen

Wil jij ook jonger, slimmer & sexier worden? PaperFlies is dagelijks op zoek naar de beste en voordeligste vliegticketdeals. Via deze zoekmachine boek je snel je droomvakantie!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies