Nadat ik wakker ben geworden door het geluid van de zee, realiseer ik me pas echt dat ik op vakantie ben. Ik neem een kijkje op het balkon, en zie wat ik eigenlijk al dacht te gaan zien. De zee! Nieuwsgierig wat dit Dassia te bieden heeft, besluit ik een stukje te gaan lopen.

Bootje huren
Dassia ligt in een kleine baai, met de hotels en de barretjes gelijk aan het strand. Ook zijn er leuke activiteiten. Zo zagen wij in de verte bootjes in het water liggen. We besloten er één te huren en de zee op te gaan. Varend langs de kust komen we veel afgelegen strandjes en mooie gebergtes tegen. Het water is ook zo helder dat je de vissen om je heen ziet zwemmen, erg indrukwekkend.

Griekenland strand vakantie Dassia

Echt Grieks eten

Teruggekomen in het hotel besluiten we nog een keer het dorpje in te gaan om een leuk restaurantje te gaan zoeken. Eigenlijk zagen alle restaurantjes er wel leuk uit. Ze waren klein, knus en op de achtergrond hoorde je typisch Griekse muziek. Daarnaast was het personeel ook erg vriendelijk. Ze deden er alles aan om het jou naar wens te maken. Het bekijken van de menukaart maakte ook mijn beeld van Griekenland waar. Het grootste deel van de gerechten bestond namelijk uit gyros. Was het geen bord met gyros dan was het wel een broodje gyros of gyros met friet. En knoflooksaus, heel veel knoflooksaus.

Griekenland eten Dassia

Na deze Griekse maaltijd besloten wij om nog een cocktail te gaan drinken in een van de barretjes. Het leuke hieraan was dat de gasten voor het grootste deel bestonden uit locals. Dit kwam doordat het dorpje niet erg geschikt is voor massatoerisme. Hierdoor ervaar je in Dassia de echte Griekse levensstijl en cultuur.

Zin om ook de zon op te zoeken? PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen.