Santorini is een paradijsje. Dit Grieks eiland staat bekend om haar wit/blauwe huisjes die tegen de steile rotsformatie zijn gebouwd. Niet alleen maar super romantisch, maar ze bieden ook nog eens een fenomenaal uitzicht over de zee. Niet zo gek dus dat dit een onwijs gave vakantiebestemming is die niet mag ontbreken op je bucketlist! Jammer genoeg staat dit eiland voor velen bekend als een dure vakantielocatie waardoor veel backpackers en budget-reizigers dit eiland overslaan. Zonde! Het is namelijk gewoon mogelijk om goedkoop je vakantie te vieren op dit fotogenieke eiland. Hieronder 3 budget tips om een top vakantie in Santorini te hebben!

Santorini_red_beach

  1. Beklim de Profítis Ilías
    De Profítis Ilías is met met 567 meter, de hoogste berg van Santorini en meteen ook het beste uitkijkpunt van dit eiland. Start deze (+- 3 uur durende) tocht vanuit het plaatsje Kamari en bewonder het rustige en landelijke binnenland. Wijngaarden, oude muurtjes en grote vijgcactussen bepalen het beeld van deze wandeling. Eenmaal op de top van de berg  heb je een panoramisch uitzicht over het eiland en haar omliggende eilanden. Op een heldere dag kan je zelfs de bergen van Kreta zien, die op meer dan 100 km afstand liggen! Bezoek ook het 200 jaar oude klooster op de top van de berg die tot vandaag de dag nog een belangrijke collectie bijbels en iconen van de Grieks-ortohodoxe geloof tentoon heeft staan. Let er wel op dat je vroeg moet vertrekken mocht je het klooster willen bezoeken, aangezien deze tussen 1 en 5 uur s’middags gesloten is. Daal hierna weer naar beneden waar je uitkomt in het plaatstje Perissa. Hier kan je verkoeling zoeken in de zee, of weer op energie kan komen met een heerlijke lunch.maxresdefault
  2. Boek een goedkope vlucht
    Een ticket is al snel goed voor een derde tot de helft van je totale reiskosten. Elke besparing op je ticket is dan natuurlijk mooi  meegenomen! Onze tip? Boek een ticket via een vliegticket metazoekmachine zoals PaperFlies.nl. Dit soort websites vergelijken honderden tarieven van verschillende ticketaanbieders met elkaar, zodat je zeker weet dat je een ticket voor het laagste tarief van het moment koopt! Wil je meer lezen over de beste manieren om te besparen op je vliegticket? Lees zeker dan even deze blog.
    14670614543_bcedff61ea_b

3. Zie de zon ondergaan in Oia
Wist je dat de zonsondergang in Oia de meest gefotografeerde ter wereld is? En dat is niet voor niets, het stadje is spectaculair gelegen op steile rotsformaties en de ondergaande zon kleurt de witte huisjes van Oia op bijzondere wijze. Het is ook de moeite om nog even te blijven hangen na de zonsondergang, omdat de lucht prachtig kleurt en je de lampjes van de stad ziet aangaan.

Het is verstandig om een uurtje van te voren aanwezig te zijn, want je zult niet de enige zijn die het schouwspel komt bekijken. Vooral de voorkeursplekjes rondom het oude kasteel en de hoger gelegen paden die over de molentjes en de kerkjes uitkijken kunnen erg druk zijn.

1280px-Blue-dome-Santorini

1280px-Oia,_Santorini_HDR_sunset

1280px-Santorini_Cat._Background-_view_on_Firostefani._Santorini_island_(Thira),_Greece