Bon bini! De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) liggen vlak voor de kust van Venezuela. De eilanden zijn een tropisch paradijsje met een Nederlands tintje. Deze kleine Antillen worden daarom ook doorgaans veel bezocht door Nederlanders. Ben je op zoek naar super mooie stranden, een prachtige onderwaterwereld of een goed uitgaansleven? De ABC-eilanden hebben het allemaal!

ArubaAruba ABC-eilanden tropisch paradijs

Aruba wordt ook wel ‘one happy island’ genoemd. Het is het meest westelijk gelegen eiland van de drie en is qua grootte te vergelijken met het Nederlandse eiland Texel. De hoofdstad van het eiland is Oranjestad dat aan de westkust ligt. Bij Oranjestad ligt tevens de luchthaven van het eiland, de Internationale Luchthaven Koningin Beatrix (AUA). Van en naar Aruba vertrekken een hoop cruiseschepen met verschillende bestemmingen.

Het eiland kent twee gezichten, de rustige Zuidwestkant met witte stranden en veel toerisme, tegenover het kale Noordoosten met een ruige kustlijn en een harde wind. Als jij het liefst aan het strand ligt te chillen dan is de Zuidwestkant echt iets voor jou. Met prachtige stranden als Eagle Beach en Palm Beach zijn er genoeg plekjes om je strandlaken neer te leggen!

ABC-eilanden tropisch paradijs Aruba

Maak je een tocht over het eiland dan kom je dividivi-bomen, vele cactussen en kronkelende landweggetjes tegen. Het Arikok National Park herbergt cactuswouden, enorme rotsformaties, kalksteengrotten en heeft daarnaast ook een unieke wildlife. Neem je een duik in de glasheldere Caribische Zee dan vind je er voor duikers en snorkelaars een fascinerende wereld van koraalriffen en onderwaterleven. Aruba mag trots zijn op haar natuur!

BonaireABC-eilanden tropisch paradijs Bonaire

Bonaire is het op één na grootste en het meest oostelijk gelegen eiland van de drie. Het heeft de status van ‘bijzondere’ gemeente binnen Nederland. De hoofdstad van het eiland is Kralendijk, dat net als de luchthaven Flamingo International Airport (BON) aan de westkust ligt.

ABC-eilanden tropisch paradijs Bonaire

Bonaire staat vooral bekend als één van de mooiste duikplekken van de wereld. Het wordt niet voor niets ‘diver’s paradise’ genoemd. Het eiland heeft meerdere beschermde natuurparken, zoals Washington-Slagbaai National Park, Bonaire National Marine Park, Flamingo Sanctuary en het Rooi Lamoenchi natuurreservaat. Voor de natuurliefhebber heeft dit eiland een perfecte mix van natuur en strand! Daarnaast wordt Bonaire al jaren lang uitgeroepen tot de beste plek ter wereld om te leren windsurfen. Ook genoeg te doen dus voor de actieve en sportieve toerist!

CuraçaoABC-eilanden tropisch paradijs Curacao

Curaçao is verreweg het grootste eiland van de ABC-eilanden. In vergelijking met de andere eilanden is Curaçao bijna net zo vlak als Nederland. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Deze stad wordt omschreven als één van de bruisendste in het Caribisch gebied.

Het eiland onderscheidt zich van de rest door de vele culturele en bouwkundige bezienswaardigheden. Het is net een klein tropisch Amsterdam! Bij tropisch denk je vast meteen aan palmstranden, maar Curaçao heeft juist kleinere intiemere stranden die liggen in baaien. De bekendste stranden zijn Bon Bini Beach en Knip Beach.

ABC-eilanden tropisch paradijs Curacao
Qua cultuur is een bezoek aan het Kura Hulanda slaverij-museum een echte eyeopener. In het museum leer je meer over de slavernij. Voor een dagje met de familie is het Sea Aquarium de perfecte plek! Ga zwemmen met dolfijnen of voer de haaien. Ga jij vaak stappen? Volgens insiders heeft Curaçao het beste nachtleven van de drie ABC-eilanden.

ABC-eilanden tropisch paradijs Curacao

Vind je dit er ook heerlijk uitzien? Wij zijn dagelijks op zoek naar de beste vliegticket deals, zodat jij altijd de beste prijs boekt. Via PaperFlies vind je de beste prijs voor je vliegticket binnen 1 minuut.