De Galápagos Eilanden zijn een waar paradijs op aarde. Je wordt er overal omringd door prachtige flora en fauna, verspreid over de talloze eilanden. De letterlijke vertaling uit het Spaans (Islas Galápagos) is ‘schildpaddeneilanden’ en dat is niet voor niets. Het archipel, bestaande uit 6 grote eilanden en nog hele hoop kleinere eilanden, staat sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Galápagos Eilanden, die zo’n 1000 kilometer uit de westkust van Zuid-Amerika liggen, zijn in 1535 ontdekt door Tomás de Berlanga, de eerste Bisschop van Panama. Het schip raakte tijdens zijn reis van Panama naar Peru op drift en bij toeval ontdekte de Bisschop het wonderschone archipel. Tegenwoordig hoort de eilandengroep tot het land Ecuador.

Galápagos Eilanden
Vlieg je vanuit Amsterdam naar de Galápagos Eilanden dan moet je helaas overstappen, want er zijn geen rechtstreekse vluchten. Je vlucht brengt je naar het eiland Baltra (GPS), wat naast het grotere eiland Santa Cruz ligt. Vanaf het vliegveld is het nog een stukje rijden naar Santa Cruz en moet je zelfs met de ferry van eiland naar eiland. Op het eiland ligt het sfeervolle kustplaatsje Puerto Ayora waar je zon, zee, zeevogels en zeilboten tegenkomt. Net buiten het plaatsje staat het hoofdkantoor van het Charles Darwin onderzoekstation.

Galápagos Eilanden

Vijf eilanden van het archipel, waaronder Santa Cruz, zijn bewoond. Hierdoor zijn de Galápagos Eilanden de perfecte broedplek voor dieren. De vertaling verklapt al dat er schildpadden voorkomen, zoals de zeeschildpad en ook de bijzondere reuzenschildpad. Naast schildpadden leven er nog vele soorten reptielen, vogels en zoogdieren. Veel voorkomende zoogdieren zijn de Galápagos-zeeleeuw en de Galápagos-pelsrob. Naast zoogdieren vind je er ook vogels met kleurrijke details, zoals de Blauwvoetgent en de fregatvogel. Op de eilanden vind je ook een voor de wereld unieke pinguïn-soort, de Galápagos-pinguïn.

Galápagos Eilanden

Heel bijzonder is dat de eilanden volledig van vulkanische oorsprong zijn. Hierdoor is de grond zeer vruchtbaar en groeit er van alles op de eilanden. Dit is één van de redenen waardoor 97% van de oppervlakte erkend is als nationaal park. Je vindt op het eiland een paar unieke landschappen, zoals woestijnachtige velden, dichtbegroeid regenwoud en ruige kustlijnen.

Galápagos Eilanden

Het archipel heeft een waanzinnige onderwaterwereld wat het een perfecte plek maakt om te duiken. Naar bijna ieder eiland gaat wel een duiktocht, waardoor je geen last zult hebben van andere toeristen. Je vindt er bijzondere zee-egels, zeesterren, vissen, schaaldieren en koraal.

Galápagos Eilanden

Galápagos Eilanden

Galápagos Eilanden

Essentiële informatie:
– Officiële taal is Spaans
– Munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD)
– Heet- en droogklimaat
– Tijdsverschil is -7 uur

Geïnspireerd en wil je graag naar de Galápagos Eilanden afreizen? Wij helpen je graag! De beste deals hebben wij alvast voor je uitgezocht.