Reisspecial #1: Trip door Mexico: Viva la vida!

Mexico, het land van de sombrero’s, cactussen, tequila, taco’s, tortilla’s, guacamole, nachochips en nog veel meer. Mexico is erg gevarieerd; van een ongerept binnenland, prachtige stranden, mooie snorkel locaties tot prachtige kleurrijke steden en ruïnes van de Maya’s en Azteken. Vooral de regio’s Yucatan, Quintana Roo en Campeche hebben veel te bieden en zijn zeer goed geschikt om een zelfstandige trip door Mexico te plannen. Wij hebben het ideale al voor je uitgestippeld.

Trip door Mexico

Start je reis in Cancun. Alhoewel deze levendige kustplaats één van de mooiste kuststroken heeft, raden wij je aan een plaatsje verderop te zitten. Cancun is namelijk niet meer dan een lange strip vol met all-inclusive hotels, clubs en casino’s. Reis dus gelijk na aankomst op het Cancún International Airport door naar het verderop gelegen plaatsje Playa del Carmen. Dit van oorsprong traditionele vissersdorp heeft veel meer sfeer en de stranden zijn er net zo mooi! Dé perfecte bestemming voor een eerste kennismaking met de Mexicaanse cultuur. Het is zeker de moeite waard om hier 3 à 4 dagen te verblijven. Aanrader is om een fiets te huren voor een dag en rond te touren door de smalle dorpsstraatjes, haven en de mooie villawijk.

trip door Mexico

trip door Mexico

Chitzen-Ítza

Vervolg je trip door Mexico naar Chitzen-Ítza. Hier kun je prachtige overblijfselen en ruïnes vinden van de Maya’s, waaronder een grote piramide die je kunt beklimmen. Wist je dat het de Maya’s waren die voorspelden dat op 21-12-2012 de wereld zou vergaan?

Verblijf in Chitzen-Ítza in een Haciënda. Dit is een typisch Mexicaanse accommodatie; namelijk een groot landgoed dat is omgebouwd tot luxe boutique hotel. Haciënda Chitzen is een aanrader. Hier kan je heerlijk tot rust komen, elk hutje heeft namelijk een hangmat of chille ligstoel.

trip door Mexico

trip door Mexico

Mérida

Mérida is de hoofdstad, maar vooral de meest kleurrijke stad in de provincie Yucatan. Het is een stad met een rijke koloniale geschiedenis. Het gaat er van smalle straatjes tot brede boulevards. De stad kenmerkt zich door de mooie pleinen en markten waarvan Plaza Grande het meeste centraal gelegen is. Ook zijn er de beste musea van de regio te vinden waaronder het Gran Museo del Mundo Maya. Qua eten zit je in Mérida ook goed. Je kunt er heerlijk eten in één van de velen typische Mexicaanse steak houses. Ook is er een enorm aanbod aan café’s en bars waardoor er elke avond wat te beleven is. La Fundación Mezcalería is populair vanwege de retro stijl die deze bar heeft. Een echt geniet moment tijdens je trip door Mexico.

trip door Mexico

trip door Mexico

Campeche

Campeche, de hoofdstad van de provincie Campeche ligt 2,5 uur rijden ten zuiden van Mérida. Het is één van de oudste koloniale steden van van Mexico. De stad doet erg authentiek aan. Het heeft ook ooit op de UNESCO Werelderfgoedlijst gestaan. Veel smalle straatjes bestaan nog uit keien en er staan mooie statige herenhuizen met hoge plafonds en sierlijke balkons. Loop ook eens naar binnen in de vele barretjes die je ziet, wie weet speelt er wel een bandje met gitaar!

trip door Mexico

Tulum

Tulum is een oude Mayastad en ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee in de Riviera Maya. Dit is dan ook de ultieme bestemming om te relaxen en te zwemmen in de helder blauwe zee. Er is tijdens jouw trip dor Mexico genoeg keus uit vele prachtige hotels en resorts aan het strand. Met een beetje geluk zie je ’s avonds gigantische schildpadden aan land komen om eieren te leggen.

trip door Mexico

Enjoy y felices fiestas!

Kan jij ook niet wachten om  deze trip door Mexico waar te maken? Wij inspireren je niet alleen met de heerlijke reisblogs, ook onze deals liegen er niet om. Kijk dus snel op onze website voor de beste deals en wie weet stap jij binnenkort in het vliegtuig!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies