Reizen en Mythes. Je wist misschien niet dat dit samenging, maar er zijn genoeg onduidelijkheden in de reiswereld die om opheldering vragen. In de rubriek ReisMythbusters behandelen we elke keer een reisonderwerp en gaan op onderzoek uit of dit een Fabel of een Feit is! 

Het onderwerp van deze week is:

Het is goedkoper om te boeken bij hotels zelf dan bij een boekingssite.

reismythbusters, hotels boeken, hotelboekingssites

Veel mensen boeken naast hun vlucht ook hun hotel tegenwoordig online. Omdat je via hotelboekingssites een overzicht krijgt van een heleboel hotels lijkt dit een goede manier om te zoeken. Maar is het niet goedkoper om direct bij hotels te reserveren? Er zijn hotels die zelf lagere prijzen hanteren. Hoe zit dit nu?

hotels boeken, hotelboekingssites, reismythbusters

De online hotelwereld in een notendop
In het verleden konden hotelboekingssites ongegeneerd prijsafspraken maken met hotels. Daardoor konden ze altijd de laagste prijs bieden. Als hotel wilde je absoluut op deze grote websites komen zodat iedereen je online kan vinden. Hotels werden hierdoor steeds afhankelijker van het grote aantal klanten dat via deze boekingsites binnenkwam. Hierdoor kregen boekingssites macht en werden individuele hotels beperkt om zelf nog kortingen aan te bieden.

De nieuwe regelgeving

Onlangs hebben overheden van een aantal landen dit echter verboden. Hotels kunnen nu op hun eigen website aanbiedingen plaatsen. Daarom kan het zijn dat de prijzen van individuele hotelwebsites nu lager zijn. Als gevolg geven hotelboekingssites geen compleet overzicht meer, en hangen de prijzen af van waar en hoe je zoekt.

Conclusie:

reismythbusters, hotels boeken, hotelboekingssites

Boekingssites geven sinds kort geen compleet overzicht meer van de beste hoteldeals. Daarom kan het goedkoper zijn om bij een hotel zelf te boeken. Het zelf checken van al die hotels maak het zoeken helaas een lastige klus. Houd PaperFlies de komende tijd goed in de gaten voor een oplossing van dit probleem!