Reizen en Mythes. Je wist misschien niet dat dit samenging, maar er zijn genoeg onduidelijkheden in de reiswereld die om opheldering vragen. In de rubriek ReisMythbusters behandelen we elke keer een reisonderwerp en gaan op onderzoek uit of dit een Fabel of een Feit is! 

Het onderwerp van deze week is:

Is het goedkoper wanneer je op dinsdag een ticket boekt?

Schermafbeelding 2015-05-20 om 13.08.03

Vliegtuigmaatschappijen passen hun tarieven continu aan. Timing is dus alles wanneer je een vliegticket wilt boeken. Uit een onderzoek van Farecompare.com kwam naar voren dat je het beste een ticket kan boeken op een dinsdag om 3 uur ’s middags. Dit is dan wel Eastern Time Zone. In Nederland zou dit zijn: Dinsdag om 9 uur ’s avonds.

Volgens de Consumentenbond zou dinsdag ook de goedkoopste dag zijn om een vlucht te boeken. Dit is omdat de meeste mensen hun vliegtickets in het weekend kopen. Hierdoor gaat de prijs automatisch omhoog op zaterdag en zondag. Wanneer je dus doordeweeks op zoek gaat naar een vliegticket kom je vaak goedkoper uit dan in het weekend. 

Conclusie:

Schermafbeelding 2015-05-20 om 15.52.37

Dinsdag is inderdaad de goedkoopste dag om een vlucht te boeken. Gelukkig hebben we bij PaperFlies naast een zoekfunctie, wekelijks nieuwe deals vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Deze deals hebben gewoon alle dagen een vaste prijs. Het maakt dus niet uit of je ze in het weekend of op een dinsdag boekt! Bekijk dus snel de vliegticketdeals van deze week op PaperFlies.