Bezoek het land van ongerepte natuur en wildlife, Canada. Het land is één van de grootste ter wereld met ongeveer 35 miljoen inwoners. Gletsjermeren, woeste rivieren, besneeuwde bergpieken en bruisende steden wisselen elkaar af.

Het is sale bij Air Transat en dat betekend aantrekkelijke prijzen voor een retourticket naar de leukste steden van Canada. Hieronder lees je waarom jij op zijn minst een van deze steden in 2019-2020 bezocht moet hebben.

Een vliegticket naar Vancouver

In een wereldstad als Vancouver kijk je je ogen uit. De stad kent veel hoogbouw, waardoor er een indrukwekkende skyline is ontstaan van tientallen hoge gebouwen. Net voor de kust van Vancouver ligt Vancouver Island. Ruige kustlijnen, grillige bergen en mossige regenwouden: de natuur op het eiland is bijzonder indrukwekkend. Heb je geen last van hoogtevrees? Dan is het zeker de moeite waard om de Capilano Suspension Bridge te bezoeken. De hangbrug is 136 meter lang en hangt zo’n 70 meter boven de Capilano rivier. Kom tot rust in het stadspark van Vancouver, het Stanley Park. Het natuurgebied wordt niet alleen gebruikt om uit te rusten maar je vindt hier ook sportvelden, meren, zwembaden, stranden en plekjes om te picknicken.

Een retourticket naar deze wereldstad boek je al voor €427,-.

Een vliegticket naar Toronto

De grootste stad van Canada is een bruisende metropool met indrukwekkende wolkenkrabbers, hippe wijken en bijzondere musea. Het meest levendige deel van Toronto is de autovrije wijk Distillery District. Hier kun je volop genieten van theater, galeries, unieke boetiekjes en gezellige cafés en restaurants. Daarnaast ligt Toronto op steenworp afstand van de bekendste watervallen ter wereld: de Niagara Falls. Het water valt gemiddeld zo’n 60 meter de diepte in, maar het is vooral de breedte die deze watervallen zo bijzonder maakt. Je kunt de Niagara Falls wandelend, per boot of vanuit een speciaal aangelegde zipline bewonderen.

Een retourticket boek je al voor €352,-.

Een vliegticket naar Calgary

Calgary staat ook wel bekend als de cowboystad van Canada. Dit komt mede door het 10-daagse evenement Calgary Stampede, waar rodeo’s, veemarkten en live-entertainment shows jaarlijks veel bezoekers trekken. De stad is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Rocky Mountains en het nationale park Banff. Het park is een onderdeel van de Rocky Mountains en is wereldberoemd vanwege het woeste landschap met bergen, meren, gletsjers en talloze wilde dieren als bewoners. Deze dieren kun je hier makkelijk spotten en van dichtbij bewonderen. Dieren zoals de eland, sneeuwgeit en zelfs wolven en beren worden hier regelmatig gezien.

Wil jij de Rocky Mountains en het nationale park Banff met eigen ogen bewonderen? Een retourvlucht boek je al voor €447,-.

Een vliegticket naar Montréal

De op één na grootste stad van Canada vormt het culturele hart en wordt gesierd door de prachtige architectuur. Kom je in het oude centrum, dan lijkt het net alsof je in Frankrijk bent. Je vindt hier veel boeiende trekpleisters, zoals de oude haven en vele mooie pleinen. De bekendste pleinen zijn Place Jacques-Cartier en Place d’Armes. Wat het Place Jacques-Cartier plein zo bijzonder maakt, zijn de vele straatartiesten en in de zomer de gezellige terrasjes. Vlakbij het plein ligt de oude haven, wat een geweldige locatie is om te wandelen, te fietsen of een rondvaart te maken. Het Place d’Armes staat vooral bekend om de beroemde neogotische basiliek Notre-Dame, met gouden panelen die mooi uitsteken tegen de blauwe koepel van de kerk. Breng ook zeker een bezoekje aan de Ville Souterraine. De stad die zich schuilhoudt onder de straten en gebouwen van Montréal. In dit ondergrondse complex vind je talloze hotels, restaurants, bioscopen en ongeveer 2000 winkels. Ben jij benieuwd naar wat Montréal nog meer te bieden heeft?

Een retourvlucht boek je al voor €447,-.

Op zoek naar een andere reis? Met PaperFlies vergelijk je meer dan 1200+ reiswebsites in één keer. Zo vind je supersnel de beste aanbiedingen voor je bestemming.