Door de ogen van een local: Stedentrip Valencia

Een Spaanse vriend van vroeger, Sergio, nodigde ons uit een weekend naar Valencia te komen. Hij zou ons onze favoriete stad Barcelona wel doen vergeten. Wij sprongen in het vliegtuig en ervaarden Valencia door de ogen van een local.

We hebben het weekend mogen overnachten in een appartement naast het Estadio Mestalla, het voetbalstadion van Valencia. Iedere voetballiefhebber weet hoe temperamentvol het er bij Spaanse wedstrijden aan toegaat, en zo ervaarden wij het ook. De hele buurt staat zowel tijdens als na een gewonnen wedstrijd van Valencia C.F. op zijn kop.

Valencia voetbal

Het grote voordeel dat Valencia, net als Barcelona, heeft, is dat het alle gemakken van een stad biedt mét het comfort van een fantastisch strand. Het strand van Valencia is diep, uitgestrekt maar vooral schoon en loopt vanaf het Formule 1 straatcircuit tot aan de outskirts van Valencia.  Het circuit kun je gemakkelijk betreden wanneer deze niet wordt gebruikt voor evenementen. Wij reden een tof rondje op een fiets, die je op talloze plekken kunt huren.

Valencia is onder andere bekend geworden door Ciudad de Las Artes y las Ciencias. Enkele futurische gebouwen van een adembenemend staaltje architectuur van de Valenciaanse architect Santiago Calatraya. In deze werkelijk gigantische gebouwen vind je een IMAX theater, een wetenschapsmuseum en een avant-gardische opera, genaamd Palau de les Arts Reina Sofía. Vlak ernaast ligt de Agora. In dit ongekend spannende bouwwerk wordt ieder jaar de “Tennis Open 500” gehouden. Je vindt er ook het Oceanografic, het grootste zee aquarium van Europa met 45.000 exemplaren zeeleven van 500 verschillende soorten. Wat wij minstens zo leuk vinden is het feit dat elke jaarwisseling in het gigantische aquarium van 360 graden een spectaculair feest wordt gegeven. Omringd door exotische vissen en koraal gaat het helemaal los, weet Sergio ons met een kleine grijns uit eigen ervaring te vertellen.

Valencia

’s Avonds nam Sergio ons mee voor hét lokale gerecht van Valencia: paella. Op de scooter reden we naar Casa Roberto iets buiten het centrum, “El mejor paella en todo el mundo” volgens Sergio. Kritisch als wij Hollanders zijn gaven wij ons over aan “el mejor paella”.  Niks is gelogen, na onze eerste hap keken wij elkaar sprakeloos aan. Dit spul is lekker! De hele pan ging op en met twee kannen sangria achter de kiezen doken wij het nachtleven van Valencia in.

Meer lezen over Valencia? Bekijk het volledige verhaal hier.

Over Colourful Rebel

Colourful Rebel is een lifestyle magazine & webshop voor jonge Rebellen, zowel mannen als vrouwen. Ware ontdekkingsreizigers in hun eigen stad die weten wat ze willen en mooi vinden: The Young & Restless! Born and raised in Amsterdam schrijven wij over alles waar wij blij van worden.

Ik ben 28 jaar oud en hou niet zo van serieus doen. Lachen doen we het liefst 24 uur per dag en feesten ook. Dit levert voor ons altijd een hoop verhalen en gekkigheid op, die we graag met onze mede-Rebellen delen op Colourful Rebel. Stay tuned en volg ons als je op de hoogte wilt blijven van wat er speelt, wat er gaat spelen en af en toe wat sexy plaatjes!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies