Tijdens mijn studie ben ik vrienden geworden met een Argentijnse studente, Eliana, die meedeed aan een uitwisselingsprogramma tussen de universiteit waar zij in Buenos Aires studeerde en de universiteit van Amsterdam. Ik heb haar toen veel van Nederland laten zien en laatst nodigde zij mij uit om naar Buenos Aires te komen zodat ik de stad kon ervaren door de ogen van een local.

La Boca

Ik heb een week bij haar overnacht in haar appartement in de wijk La Boca. Dit is een volksbuurt die eind 19e eeuw werd gesticht door voornamelijk Italiaanse immigranten die naar Buenos Aires kwamen om te werken in de haven. Deze wijk staat ook wel bekend als de bakermat van de Tango. Het is echt heel leuk om in deze wijk s’ avonds nog even een drankje te gaan doen rond Caminito. Hier bevinden zich veel restaurantjes en er wordt vaak live de tango gedanst.

Een andere plek die je écht moet bezoeken als je in deze wijk verblijft of als je er een bezoekje aan brengt is het voetbalstadion van de club Boca Juniors: La Bomobonera. Ik had het geluk dat er tijdens mijn verblijf een wedstrijd werd gespeeld tegen River Plate, de aartsrivaal van Boca Juniors. Deze wedstrijd staat in Argentie ook wel bekend als de ‘Superclasico’. Voetballiefhebbers uit heel Buenos Aires kijken naar deze wedstijd uit en dit merkte je in de stad. Het was echt geweldig om die sfeer mee te mogen maken!

San Telmo

Ik heb veel van de wijk La Boca gezien, maar tijdens mijn verblijf ben ik natuurlijk ook de rest van de stad gaan verkennen. Naast La Boca vond ik de wijk San Telmo echt geweldig en ik raad iedereen aan hier een bezoekje aan te brengen als je in Buenos Aires bent. San Telmo is de oudste wijk van Buenos Aires en op zondag zijn wij naar de Fería de San Telmo geweest. Dit is een grote markt en staat bekend om haar antiek kraampjes. Wil je graag een iets rustigere markt bezoeken die iets minder toeristisch is dan kan je ook naar de Fería de Plaza Francia bezoeken. Deze markt kun je vinden vlakbij het voetbalstadion van de Boca Juniors.

Al met al heb ik een hele leuke week gehad in Buenos Aires samen met Eliana. Wil je meer reisverslagen lezen zoals deze? Neem dan een kijkje op opvakantieblog.nl.