Off the beaten path: 3 Europese bestemmingen waar je niet snel aan denkt

Ooit wel eens gedacht: “Europa, dat heb ik onderhand wel gezien.” Bezienswaardigheden als het Colosseum, de Big Ben en de Eiffeltoren worden vaak op de automatische piloot afgewerkt. Maar wat als je op zoek bent naar een echt unieke vakantie? Is een verre bestemming dan de enige oplossing? Wij denken van niet, want Europa heeft veel meer te bieden dan de toeristische trekpleisters. Denk aan ongerepte natuur, avontuurlijke berggebieden en onontdekte plaatsjes. Ontdek het onontdekte Europa.

Plitvice Lakes National Park, Kroatië

Dit stukje ongerepte natuur heeft haar schoonheid nog lang niet verloren. Met maar liefst 16 turquoise meren, de daar bijhorende watervallen, fauna en natuur zal het iedereen versteld doen staan. Vanuit de hoofdstad Zagreb is dit nationale park gemakkelijk te bereiken. Zeker een bezoek waard!

Plitvice Lakes Kroatië

IJsland

Zelf zijn wij een erg grote fan van IJsland, en merken ook dat deze bestemming steeds populairder wordt bij het Nederlandse publiek. Waarom? Het land heeft veel diversiteit te bieden en heeft dan ook voor ieder wat wils. Zo zal de één zich vergapen aan al het prachtige natuurschoon, terwijl de ander diezelfde natuur gebruikt om zichzelf op de proef te stellen met onder andere bergbeklimmen, scuba diving en andere avontuurlijke activiteiten. Daarnaast kunnen een aantal dingen van de bucket list worden afgestreept wanneer men een bezoekje brengt aan IJsland. Denk hierbij aan het zien van het Noorderlicht en een heerlijk bad nemen in een natuurlijke warmwaterbron.

Natuurlijk waterbron IJsland

Polen

Polen? Ja, Polen! Dit land beschikt over een rijke schat aan historie, die goed bewaard is gebleven in steden als Krakow, Warschau en Gdansk. Daarnaast zijn de steden ook nog eens erg goedkoop om in te verblijven. Ideaal voor een unieke stedentrip, waarbij je overweldigd zal worden door prachtige gebouwen, maar ook wordt overladen met de Poolse gastvrijheid. Naast deze interessante steden, heeft Polen ook nog eens veel te bieden op het gebied van natuur. Zo kan je er maar liefst 20(!) nationale parken vinden, waar je zelfs wilde beren kunt zien. Ook zijn bizons, wolven en lynxen hier veel voorkomende diersoorten. Voor de avontuurlijke wandelaar is het Tatra-gebergte een echte uitdaging: van steile bergen tot aan valleien, grotten en verkoelende meren.

Polen Europa

Klaar om een bestemming te bezoeken? PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vakantie.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies