In 2014 reisde president Obama ruim 300.000 kilometer. Dat is ruim zeven keer de aarde rond! Deze afstand legde hij vooral in één van de twee presidentiële vliegtuigen af: de Air Force One. Deze omgebouwde Boeing 747-200’s werden 25 jaar geleden aan president Bush senior geleverd. Nu is Obama’s vliegtuig  aan vervanging toe en die vervanger is prijzig…

Obama’s vliegtuig: Air Force One

air force one obama's vliegtuig

De nieuwe Air Force One is een omgebouwde Boeing 747-800. Dit is de nieuwste versie van de 747. Natuurlijk krijgt de Amerikaanse president een speciale versie. Obama’s vliegtuig heeft onder meer een restaurantkeuken, fitnessruimte, vergaderzaal en een operatiekamer. Ook aan de veiligheid is uiteraard gedacht: het toestel beschikt over een raket afweersysteem en nog tientallen andere, geheime functies om de veiligheid van de Amerikaanse president te allen tijde te kunnen garanderen.

obama air force one Obama's vliegtuig

Heb jij dit pareltje helaas niet in de achtertuin staan maar heb je wel zin op de wereld te ontdekken? Wij zijn dagelijks op zoek naar de beste vliegticketdeals die wél te betalen zijn. Kan jij niet wachten om een reisje te maken, bekijk dan snel ons speciale aanbod!  Je vliegt misschien niet met Obama’s vliegtuig, maar betaalt dan ook een stuk minder!