Ben jij zo iemand die na een lange vlucht het ritme totaal kwijt is en er dagenlang uitziet als een zombie? Met een lange reis in het vooruitzicht kun je maar beter goed voorbereid zijn! Als je een vakantie hebt geboekt naar bestemmingen als Athene of Rome, dan zul je waarschijnlijk weinig last hebben van een jetlag. Maar zodra je naar Costa Rica of Australië vliegt wordt dit een heel ander verhaal. Ongeveer 93% van de reizigers hebben na een lange vlucht een aantal dagen last van dit zogenoemde ‘tijdloze veranderingssyndroom’.
Zonde van die welverdiende vakantiedagen! Om die vervelende jetlag voor te zijn hebben wij 3 tips op een rijtje gezet om te voorkomen dat jij met zombie-ogen op het strand moet liggen.

 

1. Zet je horloge gelijk met de tijdzone van je eindbestemming.

Om alvast aan de nieuwe indeling van de dag te wennen kun je je horloge of smartphone instellen op de nieuwe tijd. Deze tijd vind je aan boord van het vliegtuig of op je smartphone. Verzet de tijd pas zodra je aan boord van het vliegtuig zit: zo voorkom je dat de vlucht zonder jou vertrekt.

2. Verander je eet- en drinkgewoontes.

Veel mensen zijn geneigd om tijdens het lange wachten voor de vlucht nog een flinke maaltijd te nuttigen. Maar deze flinke maaltijd kan zorgen voor een langzame spijsvertering die tijdens de vlucht voor problemen kan zorgen. Neem dus altijd een lichte maaltijd voordat je aan boord gaat! Een wijntje tijdens je maaltijd of een bakje koffie na het toetje klinkt erg aantrekkelijk, maar probeer deze dranken zoveel mogelijk te vermijden. Koffie en alcohol drogen je lichaam namelijk uit, wat uiteindelijk kan leiden tot hoofdpijn en slapeloosheid. Water drinken tijdens een lange vlucht is dus de beste optie zodat je de gehele vakantie zorgeloos kunt genieten van een lekkere cocktail.

3. Beweeg regelmatig.

nooit meer een jetlag

Genoeg beweging tijdens de vlucht kan in eerste instantie al helpen bij het voorkomen van het zogenaamde ‘vliegtuigtrombose’. Maar beweging houd je ook fit en ontspannen, waardoor je lichaam zich sneller kan aanpassen op de tijdzone van je bestemming. Ga dus regelmatig naar het toilet of geef jezelf een rondleiding door het vliegtuig.

Zin gekregen om op reis te gaan? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks naar de beste reisdeals van het internet. Dagelijks zetten we deze aanbiedingen in één overzicht, zodat jij alleen de beste deals boekt.