Dubai is een enorme populaire toeristische bestemming geworden de laatste jaren en dat is niet zo gek, want alles is mogelijk in Dubai! Van dure auto’s en ziplinen vanaf de hoogste gebouwen tot een jachtluipaard als huisdier en goudstaven kopen uit een automaat. Niks is te gek voor Dubai! En zo is er nu weer een nieuw project gelanceerd: the Floating Seahorse.

Dubai vond namelijk dat het tijd werd voor iets nieuws en zijn gestart met het ontwerpen van drijvende villa’s met een glazen bodem! Hallo droomhuis! De villa bestaat uit drie verdiepingen, waarvan de benedenverdieping wel heel speciaal is. Deze ligt namelijk onder water en de bodem en muren zijn geheel van glas. Hoe cool is dat? Dit geeft je een adembenemend uitzicht op de onderwaterwereld die nog extra versterkt wordt door het aanleggen van omliggend koraal van wel 50 vierkante meter.  Op deze benedenverdieping van 25 vierkante meter bevinden zich de slaap- en badkamer van de villa. Dat is nog eens next level wakker worden!

De rest van het huis ligt boven zeeniveau, maar mag natuurlijk ook niet achterblijven in de luxe! De tweede verdieping van het huis is voorzien van een open woonkamer, keuken met eethoek en luxe zonneterras. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht  op de zee. Als je zin hebt om even af te koelen in het helderblauwe water dan kun je vanaf de zijkant van het zonneterras gebruik maken van trappetje de zee in. Voor de rest is er ook nog ruimte gemaakt voor je boot! De villa’s komen een paar kilometer van de kust te liggen en zijn alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig, dan is een aanlegplaats voor je boot natuurlijk wel een must! Last but not least, het bovendek! Dit is de ideale plek om lekker buiten te eten of te ontspannen. De verdieping is voorzien van een informele bed, een mini-bar, een kitchenette en een prachtige glazen bodem jacuzzi. Tsja, wat wil je nog meer? Behalve een paar miljoen , natuurlijk.. De prijs van een villa begint namelijk al bij de prijs van 2,5 miljoen! Dat wordt nog even sparen dus…

Het project is allemaal mogelijk gemaakt door de Kleindienst Group, de ontwikkelaar van de Floating Seahorse. De groep heeft duizenden uren besteed aan onderzoek en ontwerpen om dit allemaal te realiseren. Er hebben in totaal wel zo’n 200 architecten, technici en ontwerpers meegewerkt aan dit project, maar dan heb je ook wel wat! Nou heb ik je natuurlijk wel heel nieuwsgierig gemaakt naar hoe de villa’s er uit gaan zien. Check de foto’s hieronder!!

 

Rechten van foto’s: The Heart Of Europe