Ready, set, action… New York: de meest gefilmde stad ter wereld

Het is de meest gefilmde stad ter wereld: New York. Beroemde producties als Spider Man en Godzilla maar ook bekende series zoals Friends en Sex and the City spelen zich er af. “But nothing beats the real thing”! Hoe vaak je New York ook op TV hebt gezien, het zal je nog steeds doen verbazen. Het is één van de steden die je met eigen ogen moet zien. Voor de filmfanaat een top 3 van bekende New Yorkse filmhotspots die je echt niet mag missen.

1. Times Square

Toch wel het bekendste plein van heel New York, dan wel niet van de hele wereld! Met haar enorme billboards en flikkerende neonlichten is het een straat die altijd in beweging is. Naast het bekende Broadway, waar de musicalliefhebber zijn hart op kan, is de straat wereldberoemd geworden door de talloze films en series die er opgenomen zijn.  Denk hierbij aan onder andere “Friends with Benefits”, “New Years Eve” en “King Kong”.

Bezienswaardigheden New York Times Square

2. Central Park

Een idyllische plek tussen alle hoge gebouwen: een bezoek aan New York is niet compleet zonder Central Park. Om het echte filmmoment mee te maken zou je eigenlijk een keertje moeten gaan joggen met de echte New Yorkers. Ook rustig nadenken op een bankje wordt vaak gedaan in films. Zo kon Ralph Fiennes Jennifer Lopez niet uit zijn hoofd krijgen in Maid in Manhattan en werd Patrick Dempsey door een sprookjesachtige Amy Adams toegezongen over de liefde. Maar ook de kleine Kevin uit Home Alone vond hier iemand die hij kon vertrouwen. Daarnaast fungeerde het park als set voor angstaanjagende achtervolgingen in onder andere Limitless en The Avengers.

Bezienswaardigheden New York Central Park

3. New York Libary

De historische New Yorkse bibliotheek komt ook vaak terug in films. En dat niet alleen om raadsels op te lossen met het gebruik van de duizenden boeken die daar te vinden te zijn. De locatie is onder andere gebruikt als trouwlocatie bij Sex and the City en als schuilbunker bij de rampenfilm The Day after Tomorrow. In deze film wordt men door een enorme watergolf en sneeuwstorm gedwongen om het gebouw binnen te gaan en daar te overleven door verscheidene boeken te verbranden.

Bezienswaardigheden New York libary

Op zoek naar een vliegticket naar New York? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden reisdeals om jou het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies