Er zijn dingen in het leven die ons zowel mentaal als fysiek uitdagen. Devil’s pool is daar zeker één van! Dit natuurzwembad is gelegen aan de rand van de hoogste waterval ter wereld, the Victoria Falls in Zambia. De watervallen zijn prachtig en zijn zeker een bezoekje waard. Op zijn hoogtepunt rond juni is de 100 meter lange kloof gevuld met water dat met een snelheid van 3000 ton per seconde voorbij raast.

Rock Pool

De zogenaamde ‘rock pool’ staat ook wel bekend als het gevaarlijkste zwembad ter wereld. Het grootste deel van het jaar zou je compleet worden weggevaagd wanneer je een duik waagt in dit zwembad. Wel even iets anders dan de subtropische zwembaden van Center Parcs! Een duik in dit zwembad is dus niet voor de held op sokken. Alleen van september tot december is het mogelijk om één van onderstaande te gekke foto’s te nemen. Dit zijn de drogere maanden van het jaar, wanneer het waterpeil valt en tientallen rotsplassen gevormd worden. En één daarvan ligt precies op het randje van een 100 meter hoge klif. Het is de ultieme infinity pool.

zambia victoria falls

Je moet er een rotsachtige wandeling en een zwempartij door de Zambezi rivier voor over hebben om er te komen. De dapperen onder ons nemen een duik in dit levensgevaarlijke zwembad en hopen dat ze niet over de rand geduwd worden door de stroming van de rivier. Gelukkig zijn er altijd gidsen aanwezig om te voorkomen dat iemand over het randje kukelt. Per minuut stroomt meer dan 500 miljoen liter water over de kliffen. Dit veroorzaakt een verdovende en spectaculaire explosie van waterspray, wat kilometers verderop nog gezien kan worden. Om deze reden staan deze watervallen bekend als Mosi-oa-Tunya, de Rook die Dondert.

afrika waterval natuur
duik waterval spring

Zin gekregen om ook een duik te nemen? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen!