Must-visit’s! Unesco’s nieuwe World Heritage Sites

Goed nieuws voor de wat meer avontuurlijke backpackers onder ons die de populaire bestemmingen willen vermijden. Er is een aantal bijzondere plekken die je aan je must-visit list kan toevoegen. Unesco heeft namelijk 19 nieuwe World Heritage Sites onthuld. Elk geselecteerd voor zijn ‘uitzonderlijke universele waarde’. Wij hebben zes van de meest spectaculaire uitgezocht mét tips over wanneer in het jaar je deze het beste kan bezoeken.

Mount Fuji Japan

World Heritage Sites

Mount Fuji ligt ten Zuid-Westen van Tokyo en is op een heldere dag goed te zien omdat het 3.776 meter boven de omliggende dorpen uitstijgt. Fuij wordt ook wel de perfecte berg genoemd vanwege de vorm van een geometrisch kegel. Met een besneeuwde bergtop levert dit natuurlijk een super mooi plaatje op. Het is een must om een van de drie heilige bergen van Japan te ontdekken op je rondreis door dit land. Beste reistijd: september en oktober of maart tot juni.

Hills Forts of Rajasthan India

World Heritage Sites

Deze zes forten, omringt door heuvels en rivieren, beschermden vroeger paleizen en handelsposten. Nu zijn ze wat meer toegankelijk en echt spectaculair! Zeker een plekje bij de World Heritage Sites waard! Aanrader is om in de vroege avond, tijdens de ondergaande zon naar het Jaisalmer fort te rijden. Achter de poorten zul je versierde tempels, waarzeggers en religieuze vieringen met dansers en muzikanten vinden. Echt India ten top dus. Ook kun je een chill ritje op een olifant maken. Beste reistijd: oktober t/m maart.

Namib Sand Sea Namibia

World Heritage Sites

De Namibische rode duinen zijn uitgestrekt over 1900 kilometer langs de Atlantische kust en gevormd door materialen van rivieren, zeestromingen en wind uit het uitgestrekte Afrikaanse achterland. De zand stormen, oftewel Namib Sand Sea’s wandelende duinen, zorgen ervoor dat velen naar ’s werelds belangrijkste storm komen kijken. Dit unieke Namib-Naukluft Park is het best te bezoeken in mei t/m september.

Honghe Hani Rice Terraces China

World Heritage Sites

Deze 41.000 hectare terrassen liggen in het zuidwesten van China in de provincie Yunnan en bestaan uit een complex irrigatiesysteem om water van Ailao bergtoppen via trapsgewijze hellingen naar de rivier de Huanghe te laten stromen. Dit leverde vruchtbare grond op voor de teelt van rijst. Om dit groene landschap aantrekkelijk te maken voor toeristen hebben de Hani hun driehoekige rieten huizen geclusterd in 82 dorpen ingeklemd tussen de bergtop bossen en de terrassen. Uniek om hier een nachtje te slapen dus. Beste reistijd zijn de maanden april, mei of oktober.

Mount Kenya National Park Kenya

World Heritage Sites

Dit savanne Mount Kenya National Park staat vooral bekend als de traditionele migrerende route van de Afrikaanse olifant. Mount Kenya is ook Afrika’s op een na hoogste berg. Het park heeft luxe accommodaties zoals rietgedekte tenten met super mooi uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Doe ook een safari in een van de 4×4 wheel drives. Of, als je het liever wat chiller aanpakt in een relaxter tempo, kan je ook paard of kameel rijden. Kenia kan je het hele jaar door bezoeken.

Mount Etna Sicily Italy

World Heritage Sites

Sicilië, is de thuisbasis van de meest actieve vulkaan in de wereld. De Etna ligt aan de oostkust van het eiland, is meer dan 3300 meter hoog en is actief sinds de Griekse en Romeinse tijd. Het is één van ’s werelds beste gemonitorde vulkanen. Beklim de vulkaanhelling of pak een 4×4 wheel drive en geniet boven van het mooie uitzicht over het eiland en proef de wijnen uit de wijngaarden van deze mineraalrijke aarde. Beste reistijd in de voorjaar of zomer maanden.

Kan jij ook niet wachten om een van deze World Heritage Sites of de ontelbare andere bestemmingen te ontdekken? Wij zijn dagelijks op zoek naar de beste deals om jouw reis mogelijk te maken. Je boekt hierdoor sneller, leuker en voordeliger een reis dan je ooit had verwacht! Test het hier zelf!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies