Azië staat bekend om de vele street food tentjes buiten op straat. Je komt er de meest lekkere, maar ook de meest rare en onverwachte gerechten tegen. Veel van deze tentjes worden gerund door de vriendelijke Aziaten, waar je uren naar zou kunnen staren vanwege hun kookkunsten. Hier een lijstje met must-try street foods uit Azië:

Bhel Puri (India)Bhel Puri (India) street food

India kent een grote diversiteit in street food (chaat genaamd). Kom je toevallig in Mumbai dan is Bhel Puri één van de gerechten die je moet proberen. Het bestaat uit gepofte rijst, gefrituurde vermicelli en groente besprenkeld met tamarinde saus. Er kan dus weinig fout gaan en het is een veilige start om het street food te ontdekken!

Satay (Maleisië/Indonesië)Satay (Maleisië/Indonesië) street food

Satay komt in de volgende smaakjes; kip, rund, lam, varken, tonijn en garnalen. Nadat het eerst gemarineerd is met heerlijk geurende kruiden en geregen aan dunne houten spiesjes, wordt het bereid op een grill. Een street food gerecht voor de echte vleesliefhebber.

Bubble tea (Taiwan)Bubble tea (Taiwan) street food

Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taichung, in het westen van Taiwan. Het is ergens in de jaren ’80 voor het eerst gemaakt en bestaat grotendeels uit klassieke thee. Dit wordt vaak gezoet met condenseerde melk en vele soorten fruit. De ‘bubbles’ in de thee zijn kleine tapioca balletjes. Een heerlijk drankje van de straat!

Xiao long bao (China)Xiao long bao (China) street food

Overal in Shanghai vind je stomende bamboe mandjes waarin deze traditioneel noord Chinese knoedel soep wordt geserveerd. Eten doe je zo; pak de knoedel voorzichtig vast en slurp de bouillon eruit voordat je het gekruide varkensgehakt op eet. Dat klinkt als street food voor gevorderde!

Gimbap (Zuid-Korea)Gimbap (Zuid-Korea) street food

Deze Koreanse ‘sushi’ vind je op vele plekken in Seoul. Deze ‘oversized’ maki-rollen (zeewier rollen ook wel ‘gim’ genoemd) worden vaak gevuld met krab, ei, rund and wortel. Een must-try in Zuid-Korea.

Pad thai (Thailand)Pad thai (Thailand) street food

Pad thai is één van de meest bekende gerechten uit Thailand. De Thaise regering is er zelfs mee bezig van dit gerecht cultureel erfgoed te maken. Dit heerlijke noodles gerecht vind je vaak terug in rijdende eetstalletjes in de straten van de metropool Bangkok. Street food wat je niet mag missen!

Bahn mi (Vietnam)Bahn mi (Vietnam) street food

Last, but not least de Bahn mi. Dit ‘broodje’ stamt uit de Franse koloniale tijd waarbij de baguette werd geïntroduceerd. De Vietnamezen hebben het broodje een beetje “opgepimpt”, waardoor het dunner en krokanter is geworden. De Bahn mi wordt gevuld met een frisse en kleurrijke mix van koriander, wortel, daikon en vlees naar keus.

PaperFlies zoekt dagelijks zijn naar de beste reisdeals van het internet. Bekijk het aanbod hier en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke street food maaltijd!