Zo maak je de mooiste onderwater foto’s

Of je nu een flinke plons maakt in het zwembad of je gaat snorkelen in de Malediven, het maken van perfecte onderwater foto’s lijkt een vak apart. De onderwaterwereld is voor velen onbekend terrein. Je waant je in een compleet andere wereld met de mooiste koraalriffen en prachtige exotische vissen. Alsof het rechtstreeks uit de betoverende wereld van de Kleine Zeemeermin komt!

Met deze 3 tips leer jij hoe je de perfecte onderwater foto’s maakt:

1-    Wanneer je onderwaterfoto’s wilt maken heb je uiteraard een andere camera nodig. Een goede onderwatercamera is het geld dubbel en dwars waard. Deze camera’s hoeven gelukkig niet altijd zo duur te zijn. Wil je geen speciale camera hiervoor kopen? Dan is het ook mogelijk om onderwater te fotograferen met een onderwaterhuis of onderwaterzak voor je normale camera.

2-    Flitsen of juist niet flitsen? Hoe dieper je onderwater gaat hoe donkerder het wordt. En hoe donkerder, hoe minder kleuren zichtbaar zullen zijn op je foto. Een gebrek aan kleuren kan gecompenseerd worden door het gebruik van de flitser. Dit werkt vooral goed wanneer je een foto wilt maken van een object dat dichtbij is. Dicht aan het wateroppervlak is een flitser vaak niet nodig.

3-    Don’t move! Het kan soms lang duren voordat je de perfecte onderwaterfoto hebt genomen. Hoe meer je beweegt, hoe meer vissen je wegjaagt. Om te voorkomen dat de vissen te snel weg zwemmen, kun je gebruik maken van de “continue modus” op je camera.

Hoe vaak je de prachtig gekleurde foto’s in magazines ook hebt mogen bewonderen, de onderwaterwereld is een fenomeen dat je met eigen ogen moet zien. Hier voor de duikliefhebber een top 3 van ‘s werelds mooiste duikbestemmingen.

1. De rode zee, Egypte

Deze duikbestemming is de absolute nummer één! Sharm El Sheikh, gelegen aan de rode zee, is bij veel duikers al een bekende hotspot. De rotsachtige eilandjes genaamd “The Brothers” zijn een aanrader om te bezoeken. Hier vind  je kolkende golven en rondzwemmende grote haaien, erg ruig en avontuurlijk dus!

Haaien Malediven onderwater foto's

2. De Malediven

De Malediven zijn niet alleen een paradijs boven water, ook onderwater is het een stukje hemel op aarde. Je vindt hier ondiepe lagunes met sneeuwwit zand en de beste koraalriffen die je ooit zult zien. Maak kennis met ’s werelds mooiste diepzeebewoners, zoals de rifhaaien, schildpadden, walvishaaien en zwaardvissen. Duiken in de Malediven is een onvergetelijke ervaring.

Schildpad Malediven onderwater foto's

3. De Nederlandse Antillen

Een stukje Nederland is het Caribische gebied en tegelijkertijd hét mekka voor duikers! Dankzij de kleurrijke vissen, rondzwemmende dolfijnen, schildpadden en koraalriffen is deze regio een paradijs voor duikers. Voor iedere zeeliefhebber is de fascinerende onderwaterwereld van de Antillen een unieke ervaring.onderwater foto's

“A picture is a secret about a secret, the more it tells you the less you know.”

-Diana Arbus

Wil jij een van deze bestemmingen bezoeken? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies